Un simbol al Clujului va fi restaurat cu fonduri europene. Lucrarile costa 5 milioane de euro si vor dura 3 ani

646x404-2.jpg

Biserica romano-catolica „Sfantul Mihail” din Cluj, unul din cele mai vechi edificii de cult gotice din Transilvania, va fi restaurata de o firma maghiara din Szeged. Lacasul de cult vechi de sapte secole este unul dintre cele mai vizitate monumente ale Clujului. Zilnic ii trec pragul peste 3.000 de turisti.

Lucrarile vor incepe in aceste zile si vor fi efectuate de compania maghiara Kesz Epito es Szerelo zrt. Szeged, sucursala Cluj. Renovarea bisericii ar urma sa coste 4,7 milioane de euro, bani proveniti din fonduri europene prin Programul Operational Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritara 5. Beneficiarul investitiei este Parohia romano-catolica Sfantul Mihail.

Deocamdata, impozantul edificiu a fost inconjurat cu garduri de protectie, pentru a-i impiedica pe turisti si pe cei curiosi sa se apropie prea mult. Zilele trecute, cu ocazia Zilelor Culturale Maghiare, turistii au putut sa viziteze biserica si chiar sa urce in impunatorul turn de unde privelistea asupra orasului este unica. Pana pe 5 august 2021, data la care este prevazuta finalizarea lucrarilor, Biserica Sfantul Mihai va fi inchisa publicului.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.