Ministrul Popescu, despre granturi: „Nu mă pronunț”

Virgil-Popescu.jpg

Ministrul Economiei a subliniat, joi seara, că firmele aplicante la granturile de câte 2.000-150.000 de euro trebuie verificate dacă îndeplinesc condițiile de eligibilitate.

„Serverul a rezistat la 9.000 de cereri simultane la deschidere. Apelul se închide miercuri, 28 octombrie, în mod normal după numărul de cereri, bugetul este epuizat. Evident, trebuie să și vedem fiecare companie cât a cerut, trebuie să vedem și dacă îndeplinesc condițiile de eligibilitate, nu mă pronunț”, a spus Virgil Popescu, în ședința de Guvern.

Peste 20.000 de firme și ONG-uri au aplicat la granturile de capital de lucru din Măsura 2 a ajutoarelor de stat pentru ieșirea din criza COVID.

Statul a estimat că circa 10.000 de solicitanți vor beneficia de granturi, cu un buget total disponibil de 350 de milioane de euro (cu tot cu cofinanțarea proprie de 15%) . În schimb, fondatorul platformei de business intelligence Termene.ro, Adrian Dragomir, a verificat cifra de afaceri a aplicanților înscriși și a calculat că banii ajung pentru circa 5.000 de firme… Mai multe detali aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.