Scurte concluzii după 24h de la deschiderea platformei pentru măsura M2 ajutor capital de lucru IMM

horatiu-hagiu.jpg

Cele 26 de companii pentru care am acordat asistenta (da, asistenta, doar de atât ar fi fost nevoie, de consultanta vorbim pentru M3) au “intrat” TOATE printre primele 5. 000 care au depus cererea pe platforma. Pentru una am depus personal, sa vad cum merge sistemul. Locul 800. Restul au fost incarcate de către administrator, contabili, secretare, etc după o minima instruire în utilizarea site-ului cu o zi doua înainte. Deci, s-a putut, nu au fost roboti!

Deja au apărut teorii ale conspirațiilor ca tehnic n-ar fi posibil. Din calculele mele și cu ajutorul prietenilor de la termene.ro reiese faptul ca bugetul va fi epuizat cam la numărul 5000-6000. Pe pagina lui Adrian Dragomir găsiti statistici extrem de interesante.

Dar, numeroase companii au depus deși nu erau eligibile pentru aceasta masura. Inclusiv printre primele 5000, deci ar trebui sa așteptăm mai întâi numărul respingerilor. La întrebarea pusa de mulți “de ce au fost permise depuneri de cereri pentru astfel de societăți” răspund aici: exista destule necorelatii între bazele de date Anaf, reg com etc… Exemple concrete: avertisment ca soc este în dificultate deși capitalurile proprii erau pozitive >1/2 cap social. Sau ca nu are cod Caen eligibil, deși el era înregistrat la reg com. Sau ca nu exista certificat SU deși el era obținut etc. Pentru astfel de necorelatii dosarele sunt verificate ulterior.

Foarte mulți sunt nemulțumiți de sistemul de desfășurare pe principiul primul venit/primul servit. As vrea sa vad și eu o singura propunere depusa pentru îmbunătățirea sistemului, ÎNAINTE. OUG130 este apărut în data de 31 iulie..deci de aproape 3 luni. La măsura M1 bugetul nu a fost consumat. Probabil se va suplimenta pentru M2.

Final: sistemul de acordare a fost perfect? Bineînțeles ca nu! Transparent? Da, cu poticnelile de rigoare.

Sursa: www.facebook.com/horatiu.hagiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.