Ministrul Rovana Plumb a participat la reuniunile comune ale Guvernului Romaniei si Comisiei Europene pentru preluarea de catre tara noastra a Presedintiei Consiliului UE

1Reuniune5dec.jpg

Ministrul Fondurilor Europene, Dna. Rovana Plumb, a participat, ieri si astazi, la reuniunile de la Bruxelles intre reprezentantii Guvernului Romaniei si cei ai Comisiei Europene.

Acestea au loc in contextul preluarii Presedintiei Consiliului UE, pe care Romania o va exercita incepand cu data de 1 ianuarie 2019.

Astfel, in cadrul reuniunii Colegiului Comisarilor Uniunii Europene, organizat in mod traditional cu guvernul unui Stat Membru inainte ca acesta sa detina Presedintia Consiliului UE, ministrul roman al Fondurilor Europene a aratat, in prezenta presedintelui CE, Jean Claude Juncker si a prim-ministrului Viorica Dancila, ca „in calitate de ministru responsabil cu politica de coeziune, doresc sa va asigur ca suntem angajati intr-un dialog deschis si permanent cu Comisia Europeana, astfel incat sa avansam pe pachetul legislativ privind politica de coeziune”.

Doamna Plumb a aratat ca Presedintia romana va avea avea ca prioritate, din perspectiva dosarului gestionat, obtinerea unui acord general partial pe pachetul legislativ privind politica de coeziune pana la Consiliul Afaceri Generale, din iunie 2019.

„Un accent deosebit vom pune si pe negocierea Fondului Social European+, care are o contributie semnificativa in privinta finantarii proiectelor de capital uman, respectarea drepturilor sociale si intarirea pilonului social”.

La reuniunea de astazi au avut loc schimburi de opinii intre Guvernul Romaniei si Colegiul Comisarilor asupra unor aspecte referitoare la Cadrul Financiar Multianual, Migratie, Brexit, Piata Unica sau Relatii Externe.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.