Ministrul Rovana Plumb a semnat contractul de finantare pentru refacerea unor drumuri judetene din Vrancea

rovana-plumb-2-octav-ganea.jpg

Doamna Rovana Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene, a semnat contractul de finantare pentru proiectul „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judetean dintre localitatile Focsani-Golesti, Vartescoiu-Odobesti, cu conectivitate directa la reteaua TEN-T”.

Proiectul – in valoare totala de aproape 47 milioane lei, din care peste 39 milioane reprezinta fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeana, are ca obiectiv principal cresterea nivelului de accesibilitate a orasului Odobesti si a comunelor Golesti, Cotesti, Cirligele, Campineanca si Vartescoiu la reteaua TEN-T – drum european E 85, prin reabilitarea si modernizarea drumului judetean DJ 205C.

Astfel, in cadrul lucrarilor de investitii care se vor desfasura pe parcursul a 58 de luni, peste 15 km de drumuri judetene vor fi reconstruite/ modernizate si conectate la TEN-T, ceea ce va asigura, la finalul lucrarilor, accesul a peste 29 mii persoane la infrastructura rutiera modernizata.

De un drum modernizat si de reducerea semnificativa a timpului de transport vor beneficia nu doar locuitorii din zona si participantii la trafic, ci si agentii economici din zona traversata de drumul judetean DJ 205C.

Proiectul este finantat prin POR 2014-2020, Axa prioritara 6 – imbunatatirea infrastructurii rutiere de importanta regionala, Prioritate de investitii 6.1 – Stimularea mobilitatii regionale prin conectarea nodurilor secundare si tertiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multi-modale.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.