Ministrul Rovana Plumb a semnat contractul de finantare pentru valorificarea potentialului turistic si cultural al Manastirii Frumoasa

manfrumoasa_exterior_biserica_13.jpg

Doamna Rovana Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene, a semnat contractul de finantare pentru proiectul „Reabilitarea si valorificarea potentialului turistic si cultural al Ansamblului Manastirii Frumoasa din Municipiul Iasi”.

Proiectul, in vaoare de peste 21 milioane lei, este finantat din Programul Operational Regional 2014-2020 si presupune realizarea unor lucrari complexe de investitii, pe parcursul a 6 ani, perioada estimata pentru finalizarea reabilitarii intregului ansamblu al manastirii.

Tot din bugetul proiectului se va asigura si promovarea ulterioara, timp de 6 luni, a complexului manastiresc, cu scopul relansarii acestuia in circuitul turistic, cultural-istoric si religios al regiunii nord-est. In acest fel, se asigura o crestere semnificativa a numarului de turisti dar si un grad sporit de satisfactie a pelerinilor si credinciosilor care vor lua parte la ceremoniile religioase intr-o biserica innoita.

Scurt isoric al Ansamblului Manastirii Frumoasa:

Manastirea Frumoasa a fost construita in anul 1587, fiind refacuta in perioada anilor 1726-1733. Suprafata totala a manastirii este de 14.906 metri patrati, cuprinzand cinci corpuri: Biserica Sfintii Voievozi (1836-1839), Palatul de pe ziduri (1726 – 1733), ruinele palatului pentru femei (sec. al XVIII-lea), turnul clopotnita (1819-1833) si zidul de incinta (1726 – 1733).

Despre POR:

Programul Operational Regional (POR) 2014-2020 este unul dintre programele operationale implementate in Romania, cofinantate din fondurile europene structurale si de investitii si gestionate de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE), in calitate de Autoritate de Management.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.