Ministrul Rovana Plumb ii sfatuieste pe primari sa depuna cat mai multe proiecte cu fonduri europene

rovana-plumb-inq-stefan-sandu.jpg

Ministrul delegat pentru fonduri europene, Rovana Plumb, i-a indemnat pe primarii din Iasi si Suceava sa acceseze bani europeni, pentru dezvoltarea comunitatilor locale. “Sa depuneti proiecte, sa accesati acesti bani europeni, pentru ca este cea mai ieftina sursa de finantare, astfel incat sa ne atingem obiectivele pe care ni le-am propus, motivele pentru care milioane de romani ne-au votat in 2016 si si-au pus sperantele intr-o viata mai buna”, le-a transmis, la Iasi, ministrul fondurilor europene primarilor din Iasi si Suceava veniti sa semneze un contract de reparare a drumului care leaga 22 de localitati.

Rovana Plumb a afirmat, totodata, ca este importanta dezvoltarea comunitatilor. “Importante sunt rezultatele, si mai putin niste cifre seci. Sigur, in spatele oricarei cifre se afla milioane de suflete de oameni si se mai afla tara noastra pe care cu responsabilitate dorim sa o dezvoltam prin constructie. Numai constructia poate aduce bunastare. Constructia o facem impreuna. O facem impreuna cu fiecare dintre noi, cu fiecare dintre romani”, a declarat ministrul delegat pentru fondurile europene.

Ea le-a explicat primarilor ca a reusit sa recupereze intarzierile anului 2016 si au fost acreditate acele autoritati de management prin intermediul carora se doreste obtinerea banilor europeni. “Au fost intarzieri pentru Romania, pentru autoritati, in ceea ce priveste dezvoltarea noastra ca stat privind accesarea de bani europeni, dar iata ca eforturile noastre au avut succes. in Romania au intrat 2,9 miliarde de euro”, a subliniat Rovana Plumb.

Ea a precizat ca sunt deschise in proportie de 65 la suta liniile de finantare pe programe europene, care inseamna pe coeziune 23 de miliarde de euro de la Uniunea Europeana.

Sursa: Administratie.ro

One thought on “Ministrul Rovana Plumb ii sfatuieste pe primari sa depuna cat mai multe proiecte cu fonduri europene”

  1. Teodora Gheorghevici spune:

    Cica am atras 2,9 miliarde euro… nu gasesc niciunde o defalcare pe programe operationale, doar o impartire grosiera intre programele finantate din fondurile de coeziune (1,9 miliarde) si cele finantate din FEADR (PNDR-restul de un miliard), deci nu stiu daca este adevarat sau daca este vorba de prefinantari… daca este asa, nici vorba de absorbtie… Cred ca am dreptate, din pacate, deoarece autoritatile de management de abia au fost acreditate… asadar, pana acum putinii care au castigat proiecte nu au avut cu cine sa semneze contracte de finantare. Deci nu au fost cereri de rambursare onorate catre beneficiari. Continuand, evident ca nu au fost cereri de rambursare la nivel de tara. Cum adica…am atras? Probabil sunt prefinantari. M-as bucura sa ma insel. Dar de unde stiu daca ma insel sau nu, daca autoritatile nu ne dau amanunte? Incalca principiul transparentei privind utilizarea fondurilor de la bugetul national si UE, asa cum au facut-o de la inceptul acestui exercitiu financiar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.