Ministrul Rovana Plumb, in Malta: Trebuie sa ne asiguram, la nivelul UE, de resursele necesare continuarii politicii de coeziune si dupa 2020

IMG_0584bis.jpg

In perioada 8 – 9 iunie 2017, doamna Rovana Plumb, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, a participat la reuniunea informala a ministrilor responsabili cu politica de coeziune UE 27, organizata in orasul Valletta, in cadrul presedintiei malteze a Consiliului UE.

In cadrul dezbaterilor, participantii au analizat provocarile politicii de coeziune post 2020, cu accent pe cresterea eficientei si relevantei acestei politici, precum si modalitatile de a creste vizibilitatea acesteia in rândul cetatenilor UE.

Este esential sa asiguram o politica de coeziune moderna, puternica si eficienta, care sa genereze o crestere inteligenta, incluziva si durabila dar si noi locuri de munca in toate regiunile Europei, a declarat ministrul delegat pentru Fonduri Europene.

Doamna Plumb a mai afirmat ca România considera ca actuala structura generala a politicii de coeziune ofera echilibrul corect intre obiective si masuri si raspunde celor mai importante provocari economice, sociale si de mediu pe care le intâmpina UE. Este important ca si dupa 2020 sa se asigure resursele necesare pentru politicile stabilite prin Tratat. S-a dovedit ca au o mare valoare adaugata la nivel european, generând crestere economica si dezvoltare unitara.

Ministrul român a mai aratat ca politica de coeziune trebuie tratata cu mai multa flexibilitate, pentru a putea raspunde nevoilor specifice fiecarei regiuni. A adaugat ca principalele provocari ramân conservarea si gestionarea resurselor naturale, schimbarile climatice, energia verde si eficienta energetica dar si infrastructura de transport, incluziunea sociala, reducerea declinului demografic, competitivitatea economica si educatia.

La dezbaterile din Malta au fost prezenti doamna Corina Cretu, comisar european pentru Politica Regionala precum si alti reprezentanti ai Comisiei Europene, ai Parlamentului European, Secretariatului General al Consiliului, Bancii Europene de Investitii, Comitetului Regiunilor si Consiliului Municipalitatilor si Regiunilor Europene.

Sursa: Fonduri-ue

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top