Programul Transnational Dunarea: al doilea pas al primului apel de proiecte, pana pe 9 mai 2016

dunare.jpg

Al doilea pas in cadrul Primului apel de propuneri de proiecte in cadrul Programului Transnational Dunarea 2014-2020 se desfasoara in perioada 29 martie-09 mai 2016 si presupune depunerea aplicatiilor complete pentru proiectele care au obtinut un punctaj corespunzator in primul pas (in au fost depuse Expresiile de Interes).

In urma evaluarii desfasurate de Secretariatul Comun al Programului, 10 propuneri de proiecte avand ca aplicanti lideri romani, au fost selectate prin cel de-al doilea pas.

Cu aceasta ocazie, Autoritatea Nationala din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), Unitatea Autoritati Nationale pentru Programe Europene, a organizat saptamana trecuta un Seminar dedicat aplicantilor lideri romani. Pe langa acestia, la eveniment au mai participat reprezentanti ai Directiei Control de Prim Nivel din cadrul MDRAP, un reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe, coordonator national al Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii, precum si un reprezentant al Secretariatului Comun al Programului, care au prezentat aspecte de interes pentru aceste proiecte.

Participantii au discutat pe marginea prezentarilor facute de reprezentantii Autoritatii Nationale si au obtinut informatii utile despre modul si forma in care se va desfasura al doilea pas al primului apel de propuneri de proiecte.

Programul de cooperare transnationala pentru regiunea Dunarii (Programul Transnational Dunarea 2014-2020) urmareste stimularea inovarii si a spiritului antreprenorial, conservarea patrimoniului natural si cultural din regiunea Dunarii, imbunatatirea conectivitatii si sprijinirea tranzitiei inspre o economie cu emisii reduse de dioxid de carbon.

Programul finanteaza proiecte de cooperare transnationala, in conformitate cu prioritatile Strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunarii (EUSDR).

Concentrarea geografica include regiuni din noua state membre ale Uniunii Europene (Austria, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Ungaria, Germania, Romania, Slovacia si Slovenia), dar si din trei tari din afara UE (Bosnia-Hertegovina, Serbia si Muntenegru.

Bugetul programului este de 222 milioane de euro, din care 202 milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) si 19,8 milioane de euro din Instrumentul de Asistenta pentru Preaderare (IPA).

Beneficiarii eligibili sunt autoritati locale/ regionale/ nationale, organisme de drept public, Grupari Europene de Cooperare Teritoriala (GECT), organizatii internationale si organisme private, inclusiv IMM-uri.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top