Misa a discutat la Washington despre finantarea autostrazii Ploiesti-Brasov de catre Banca Mondiala

imageResize-6.jpg

Ministrul Finantelor Publice, Ionut Misa, a discutat la Washington despre o finantare a autostrazii Ploiesti-Brasov de catre Banca Mondiala, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei remis, miercuri, AGERPRES.

Oficialul roman a participat, in perioada 11 — 16 octombrie 2017, la Reuniunea anuala a Grupului Bancii Mondiale si a Fondului Monetar International, la Washington D.C., SUA, eveniment la care Romania participa din anul 1972.

“Ministrul Finantelor Publice a avut o serie de intalniri care au vizat discutii despre strategia fiscal-bugetara 2017-2019, dand asigurari ca Romania isi va mentine deficitul bugetar sub 3% in 2017 si 2018. Agenda delegatiei romane a cuprins si intalniri cu reprezentantii Bancii Mondiale (BM), ministrul Ionut Misa apreciind sprijinul Bancii in convenirea celor mai eficiente solutii pentru depasirea obstacolelor intampinate in implementarea proiectelor sustinute din imprumuturile incluse in portofoliul actual”, informeaza MFP.

Potrivit reprezentantilor ministerului, un element important al discutiei l-a reprezentat cel referitor la proiectele mari de infrastructura.

“Astfel, ministrul roman de Finante a discutat cu vicepresedintele BM, Cyril Muller, in vederea unei finantari pentru autostrada Ploiesti — Brasov. Banca si-a declarat sprijinul, urmand sa demareze deja prima misiune tehnica incepand cu data de 30 octombrie 2017. Un alt punct important al discutiei s-a referit la implicarea activa a specialistilor BM, impreuna cu alte institutii financiare internationale, in privinta celor 8 spitale regionale pe care autoritatile romane le considera o prioritate pentru cetateni”, mentioneaza sursa citata.

Misa a precizat, in cadrul intalnirii, ca obiectivele de dezvoltare urmarite in cadrul proiectelor actuale sunt in continuare prioritare, inclusiv prin prisma impactului acestora asupra indeplinirii obiectivelor Programului de Guvernare.

“in privinta noilor proiecte, avem in vedere clarificarea ariilor de interes/obiectivelor care pot beneficia de asistenta tehnica si/sau financiara a Bancii, plecand de la prioritatile prezentate de Guvernul Romaniei”, a sustinut oficialul roman.

Cu ocazia prezentei la reuniunea anuala a Fondului Monetar International si a Grupului Bancii Mondiale, ministrul Ionut Misa a participat la o masa rotunda cu reprezentantii unor companii membre ale Consiliului de Afaceri Americano — Roman (AMRO). Oficialul roman a precizat ca Romania ofera oportunitati multiple companiilor americane, in special in domenii precum apararea, cercetarea — dezvoltarea, domeniul sanatatii sau infrastructura, invitand companiile prezente la reuniune “sa exploreze noi posibilitati de extindere a activitatilor lor din tara noastra”.

Programul ministrului roman la Washington a inclus, totodata, intalniri cu reprezentanti ai Constituentei Olandeze (din care face parte si Romania), cu reprezentantii Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), dar si cu cei ai IFC.

Ministrul Finantelor Publice a fost insotit la Washington de secretarii de stat cu atributii pe relatia cu institutiile financiare internationale si fiscalitate.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.