Peste 72 de milioane de lei fonduri nerambursabile POR solicitate pentru revitalizarea oraselor din Sud Muntenia

img_0288-1508232189.jpg

Regiunea Sud Muntenia a depus 11 proiecte in cadrul primelor doua apeluri de proiecte deschise in cadrul Axei prioritare 5 „imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural”, Prioritatea de investitii 5.2 „Realizarea de actiuni destinate imbunatatirii mediului urban, revitalizarii oraselor, regenerarii si decontaminarii terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluarii aerului si promovarii masurilor de reducere a zgomotului”, din Programul Operational Regional 2014 – 2020.

Astfel, unitatile administrativ-teritoriale de la nivelul oraselor si municipiilor din Sud Muntenia, in calitate de potentiali beneficiari elegibili, au depus 11 aplicatii, ce au o valoare totala de 74,328 milioane de lei, din care 72,028 de milioane de lei reprezinta valoarea solicitata din fonduri nerambursabile FEDR si de la bugetul de stat.

Prin cele doua apeluri de proiecte deschise in cadrul Prioritatii de investitii 5.2, regiunii de dezvoltare Sud Muntenia i-au fost alocate fonduri nerambursabile in valoare de 63.902.664 de lei. in acest sens, prin cele 11 proiecte depuse pâna la termenul limita 15 octombrie a.c., solicitarea financiara reprezinta aproape 113% din valoarea totala a alocarii regionale pentru Prioritatea de investitii 5.2.

Proiectele de investitii depuse urmaresc imbunatatirea conditiilor de viata ale cetatenilor, principalul rezultat preconizat fiind de a creste suprafetele verzi, satisfacerea nevoii de agrement si recreere a populaţiei urbane si reducerea nivelului de poluare, precum si imbunatatirea aspectului estetic al oraselor si municipiilor din regiunea noastra. Cererile de finantare pot contine mai multe locatii de implementare (terenuri si suprafete abandonate si neutilizate), fiecare locatie având o suprafata minima de 1.000 mp. Prioritate la finantare vor avea proiectele acelor localitati urbane care inregistreaza valori reduse in ceea ce priveste suprafata spatiilor verzi (sub 10 mp/locuitor). Mentionam ca cele doua apeluri de proiecte deschise au fost de tip competitiv, cererile de finantare fiind depuse exclusiv prin aplicatia electronica MySMIS.

La nivelul regiunii Sud Muntenia, in cadrul Programului Operational Regional s-au depus in total 804 proiecte, prin care aplicantii solicita fonduri FEDR si de la bugetul de stat in valoare de 2,939 miliarde de lei. Dintre acestea, pâna in prezent s-au semnat contracte de finantare pentru 92 de aplicatii, prin care beneficiarii vor obtine fonduri nerambursabile ce insumeaza 502,8 milioane de lei.

Sursa: ADR SUD MUNTENIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.