Mobilizam excelenta – Design urban

green-mogo1.jpg

Porsche Romania lanseaza cea de-a doua editie a programului de responsabilitate sociala, Mobilizam excelenta, dezvoltat impreuna cu Fundatia Comunitara Bucuresti. Gandit ca o forma de investitie pe termen lung in comunitatea locala, programul este dezvoltat pe trei directii strategice: Design urban, Educatie urbana, Burse de excelenta si are un buget total de de 514.500 de lei.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 25.06.2016
Suma maxima: 225.000 de lei

Designul urban e definit ca arta de construire a oraselor. Rolul designului urban este sa imbunatateasca interactiunile sociale si, in cele din urma, sa ridice nivelul calitatii vietii din orase. Designul urban contemporan e situat la intersectia arhitecturii cu peisagistica si planificarea urbana, vizand si modul in care o comunitate urbana functioneaza, nu doar cum arata.

Se cauta echipe, constituite juridic sau nu, interesate sa redeseneze spatii urbane, mobilier urban, elemente de peisagistica sau cladiri din Bucuresti si sa le repuna in functiune in beneficiul publicului larg. Sprijinim proiecte care ajuta locuri din oras sa arate mai bine, sa fie mai functionale si mai prietenoase pentru comunitatile care il locuiesc sau il tranziteaza.

Castigatorii sunt responsabili de punerea in practica a proiectelor finantate, inclusiv de obtinerea autorizatiilor de urbanism.

Tipuri de proiecte eligibile

•    Lucreaza interdisciplinar si abordeaza integrat viata in oras
•    Piloteaza idei de inovatie sociala
•    Folosesc creativ bugete reduse
•    Au impact pentru viata comunitatilor locale si contribuie la coagularea acestora
•    Utilizeaza materiale inovative sau reciclate pentru constructii, renovari sau decorari de spatii
•    Pun in practica sau promoveaza catre publicul larg metode de reciclare si folosire economica a resurselor
•    Sunt sensibile la impactul de mediu si social pe care il au pe termen scurt si lung

Proiectele cu caracter temporar trebuie sa poata fi mentinute in locatia indicata in aplicatie timp de minimum un an. Aplicantii au obligativitatea sa mentioneze modul in care proiectele cu caracter temporar vor fi demontate, depozitate si cum vor fi reciclate materialele pentru reducerea impactului de mediu, respectiv bugetul necesar demontarii si sursele de obtinere a acestui buget.

Vor avea prioritate pentru finantare acele proiecte care demonstreaza si unde juriul apreciaza ca au cele mai mari sanse de a fi implementate, in forma si in locatia propuse.

Cheltuieli eligibile:

•    Cheltuieli cu materialele de constructie
•    Cheltuieli de obtinere a autorizatiilor, punere in functionare, etc.
•    Cheltuieli de proiectare si alte costuri administrative (salarii, drepturi de autor, conventii civile, etc.), in procent de maxim 25% din costurile totale ale proiectului
•    Cheltuieli de transport, direct corelate cu proiectul
•    Cheltuieli de comunicare, direct corelate cu proiectul
•    Cheltuieli de protocol si evenimente, direct corelate cu proiectul

Cine poate inscrie proiecte?

Proiectele pot fi propuse de organizatii non-guvernamentale, non-profit (asociatii, fundatii, federatii), de institutii de invatamant cu deplina autonomie bugetara  sau de grupuri de initiativa (grupuri de minimum trei persoane, care nu sunt constituite juridic, dar au o viziune si un proiect comune si isi asuma implementarea integrala a proiectului) si interesate sa redeseneze spatii urbane, mobilier urban, elemente de peisagistica sau cladiri din Bucuresti si sa le repuna in functiune in beneficiul publicului larg.

Un aplicant poate inscrie maxim 3 proiecte. Avem incredere in capacitatea aplicantilor nostri de a preselecta dintre ideile lor pe acelea care sunt mai potrivite pentru a obtine finantare.

Nu sunt eligibili membrii de familie de gradul I si II ai angajatilor partenerilor fondului – Porsche Romania si Fundatia Comunitara Bucuresti (copii, parinti, frati/surori, sot/sotie).

Bugetul total pentru apelul de proiecte, directia Design urban: 225.000 de lei, plus finantare suplimentara in valoare de 10.000 de lei, pentru proiectul cu cele mai multe voturi din partea sustinatorilor (detalii mai jos). Total proiecte finantate: intre 3 si 5, in functie de bugetele solicitate de castigatori.

Proiectele se depun pana la data 25 iulie 2016, ora 23:59.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului

Ghidul solicitantului

 

 

Finantator: Porsche Romania si Fundatia Comunitara Bucuresti
 
Sursa: mobilizamexcelenta.ro

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.