Mobilizam excelenta – Design urban

cladire_birouri.jpg

Mobilizam Excelenta este un program de responsabilitate sociala creat de Porsche Romania si dezvoltat impreuna cu Fundatia Comunitara Bucuresti.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 31.07.2015
Buget alocat: 122.000 lei

Designul urban e definit ca arta de construire a oraselor. Rolul designului urban este sa imbunatateasca interactiunile sociale si, in cele din urma, sa ridice nivelul calitatii vietii din orase. Designul urban contemporan e situat la intersectia arhitecturii cu peisagistica si planificarea urbana, vizand si modul in care o comunitate urbana functioneaza, nu doar cum arata.

mobilizam excelentaSe cauta echipe, constituite juridic sau nu, interesate sa redeseneze spatii urbane, mobilier urban, elemente de peisagistica sau cladiri din Bucuresti si sa le repuna in functiune in beneficiul publicului larg. Sunt sustinute proiecte care ajuta locuri din oras sa arate mai bine, sa fie mai functionale si mai prietenoase pentru comunitatile care il locuiesc sau il tranziteaza.

Castigatorii sunt responsabili de punerea in practica a proiectelor finantate, inclusiv de obtinerea autorizatiilor de urbanism.

Tipuri de proiecte eligibile

  • Edificii experimentale in spatii publice sau private
  • Instalatii temporare in spatii publice sau private
  • Mobilier urban in spatii publice sau private
  • Constructii temporare sau definitive in spatii private
  • Interventii de peisagistica in spatii publice sau private
  • Interventii pe cladiri – de tip pictura/ graffiti
  • Interventii in cladiri deschise publicului larg

Proiectele cu caracter temporar trebuie sa poata fi mentinute in locatia indicata in aplicatie timp de minimum un an. Aplicantii au obligativitatea sa mentioneze modul in care proiectele cu caracter temporar, vor fi demontate, materialele depozitate si eventual reciclate, respectiv bugetul necesar demontarii si sursele de obtinere a acestui buget.

Vor avea prioritate pentru finantare acele proiecte care demonstreaza si unde juriul apreciaza ca au cele mai mari sanse de a fi implementate, in forma si in locatia propuse.

Cheltuieli eligibile:

  • Cheltuieli cu materialele de constructie
  • Cheltuieli de obtinere a autorizatiilor, punere in functionare, etc.
  • Cheltuieli de proiectare si alte costuri administrative (salarii, drepturi de autor, conventii civile, etc.), in procent de maxim 20% din costurile totale ale proiectului
  • Cheltuieli de transport, direct corelate cu proiectul
  • Cheltuieli de comunicare, direct corelate cu proiectul
  • Cheltuieli de protocol si evenimente, direct corelate cu proiectul

Cine poate inscrie proiecte?

Proiectele pot fi inscrise in numele unor organizatii non-guvernamentale, non-profit (asociatii, fundatii, federatii), al unor institutii de invatamant cu deplina autonomie bugetara sau al unor grupuri de initiativa (grupuri de minimum trei persoane, care nu sunt constituite juridic, dar au o viziune si un proiect comune si isi asuma implementarea integrala a proiectului).

Un aplicant poate inscrie oricat de multe proiecte considera. Totusi, avem incredere in capacitatea aplicantilor nostri de a preselecta dintre ideile lor pe acelea care sunt mai potrivite pentru a obtine finantare.

Bugetul total pentru apelul de proiecte, directia Design urban: 122.000 de lei, plus finantare suplimentara in valoare de 10.000 de lei, pentru proiectul cu cele mai multe voturi din partea sustinatorilor.

Total proiecte finantate: intre 1 si 5, in functie de bugetele solicitate de castigatori.

Proiectele se depun pana la data de 31 iulie 2015, orele 00.00.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului
Ghidul solicitantului

Sursa: Fundatia Comunitara Bucuresti
Finantator: Porsche Romania si Fundatia Comunitara Bucuresti

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top