Modificari la Schema de ajutor de stat pentru instalatii de racire a laptelui

Rezervor_lapte.jpg

Rezervor_lapteIn ultima sedinta de Guvern a fost modificata Hotararea nr.859/2013, privind acordarea ajutorului de minimis pentru achizitionarea de tancuri de racire a laptelui.

Executivul a stabilit o noua perioada de depunere de cereri initiale in vederea obtinerii avizului prealabil (10 februarie – 15 aprilie 2014) si prelungeste perioada de depunere a documentelor prevazute la art.11 alin. (2) in HG nr.859/2013, respectiv 20 ianuarie-15 mai 2014.

“Noul termen pe care asociatiile micilor producatori de lapte il au la dispozitie este o noua sansa pentru comercializarea productiei acestora. Sunt convins ca majoritatea crescatorilor se vor asocia pentru a beneficia de acest sprijin financiar pus la dispozitie de Ministerul Agriculturii. Mai mult decat atat, pentru a veni in sprijinul lor am reusit sa incheiem protocoale cu toti procesatorii de lapte pentru preluarea materiei prime colectate in aceste tancuri de racire”, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Reamintim ca incepand cu data de 1 ianuarie 2014, nu se mai poate livra lapte neconform, in scopul asigurarii conformitatii laptelui romanesc.

Astfel, Hotararea Guvernului nr. 859/06 noiembrie 2013 prevede acordarea in anul 2014 a ajutorului de minimis pentru achizitionarea de tancuri noi de racire a laptelui producatorilor agricoli, crescatori de animale care detin pana la 5 capete vaci de lapte si sunt organizati in acest scop intr-o singura forma asociativa constituita in cadrul unitatii administrativ-teritoriale organizate la nivel de comuna.

Sursa: MADR

Doriti sa obtineti subventii sau ajutoare de stat pentru agricultura?

Simtiti ca nu mai faceti fata birocratiei si ca aveti nevoie
de ajutor?

Cereti ajutorul expertului Finantare.ro, Antoniu Poienaru!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.