Municipalitatea băimăreană a depus în 2018 proiecte cu fonduri UE în valoare de peste 174 milioane euro

baia_mare_primaria.jpg

Primăria municipiului Baia Mare a depus, în cursul anului treuct, un număr de 45 de proiecte cu finanţare europene în valoare totală de 174.336.564,33 euro, a declarat primarul Cătălin Cherecheş.

“Sunt proiecte care ar urma să influenţeze pozitiv viaţa comunităţii (…) social, educaţional, în sănătate, dar şi în domeniul transporturilor, infrastructurii şi arhitecturii urbane. În acest moment majoritatea proiectelor se află în evaluarea tehnică şi financiară, şi aşteptăm un răspuns pozitiv pe toate proiectele depuse pentru a putea demara etapizat investiţiile, mai puţin cele care deja se află în derulare”, a spus Cătălin Cherecheş.

Conform acestuia, pe toate proiectele depuse în structura Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020 a fost semnată finanţarea şi proiectele sunt în fază de implementare. Primarul municipiului Baia Mare a mai subliniat că dotarea parcului auto destinat transportului în comun e foarte importantă.

“Vom trece într-o nouă etapă în ce priveşte traficul auto, transportul în comun (…) Intenţia noastră e să achiziţionăm un număr de 8 troleibuze, 6 autobuze electrice, 14 autobuze hibrid de 12m şi 7 autobuze hibrid de 18m. Avem deja modernizată partea de logistică şi infrastructură, putem trece relativ uşor pe o nouă configuraţie, dar şi moderniza partea de infrastructură a transportului local”, a spus Cătălin Cherecheş.

Un alt proiect, destinat mediului de afaceri, se referă la înfiinţarea unui incubator de afaceri şi industrii creative care ar urma să funcţioneze în clădirea fostului cinema Minerul din zona veche a oraşului, iar altul vizează modernizarea întregii reţele de iluminat public municipale.

De asemenea, un proiect depus pentru Programul transfrontalier Ungaria -Slovacia- România-Ucraina 2014-2020 prevede realizarea unei reţele de transport ecologic transfrontalier prin amplasarea a 6 staţii de încărcare electrică (de capacitate mică) în municipiul Baia Mare şi realizarea unei platforme interactive de informare turistică în cele patru ţări.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.