Municipalitatea timisoreana a cedat 3 hectare de teren catre ANL pentru constructia a 87 de case pentru tineri

anl_22103600.jpg

Municipalitatea timisoreana va pune, anul acesta, la dispozitia ANL peste trei hectare de teren pentru constructia unui numar de 87 de case pentru tineri, a declarat primarul Nicolae Robu.

”Casele care se vor construi aici vor avea regim de inaltime de parter plus mansarda, respectiv parter si un etaj si vor putea fi achizitionate prin credit ipotecar. Primaria va asigura din bugetul propriu utilitatile, respectiv retelele de apa, canalizare, energie termica si electrica, telefonie, cai de acces, alei pietonale, spatii verzi, pana la receptia la terminarea lucrarii”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Alesii locali timisoreni si-au dat acordul pentru cedarea catre ANL a unei suprafete de peste trei hectare de teren in Chisoda, lucrarile urmand sa inceapa in primavara.

Alti 200 de tineri din Timisoara vor beneficia de locuinte de la primarie in chirie, pe care si le vor putea cumpara ulterior, primul bloc din viitorul cartier rezidential urmand sa fie construit in acest an pentru cadre medicale. Noul complex rezidential va cuprinde patru blocuri de cate sase etaje, acestea fiind destinate, cate unul celor care lucreaza in Sanatate si Educatie, iar doua, altor categorii de tineri salariati.

Noi nu avem interes sa facem bani de pe aceste locuinte, ci am vrut sa corectez un rau mostenit, acela ca tinerii timisoreni nu au putut, de ani de zile, sa-si cumpere locuintele, pentru ca era un hatis birocratic. (…). Am constatat ca vina era in primarie, nu la ANL”, a explicat Nicolae Robu.

De asemenea, municipalitatea a pus la dispozitia ANL, in 2017, o suprafata de teren intravilan, in doua locatii, tot pentru construirea de case pentru tineri, pe care acestia le vor putea cumpara ulterior de la Primarie, fiecare lot avand cate 300 mp.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.