Municipiul Iasi acorda finantare nerambursabila proiectelor propuse de ONG-uri

Iasi_Centru.jpg

Iasi_CentruMunicipiul Iasi lanseaza programul anual de finantare nerambursabila destinat proiectelor de interes public local propuse de organizatiile neguvernamentale din municipiul Iasi.

ONG–urile care vor primi finantare de la bugetul local se va face de catre Comisia de Relatii cu Societatea Civila si Evaluarea Proiectelor (CRSCEP), in conformitate cu prevederile Legii 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general.

La selectia de proiecte pot participa ONG-uri cu sediul in Iasi, care propun proiecte din domeniile prioritare de finantare, cu impact la nivelul comunitatii locale.

Programul de selectie a proiectelor societatii civile pentru anul 2013 se va desfasura intr-o singura etapa corespunzatoare unui termen limita de depunere a proiectelor de catre solicitant, programat in data de 21 iunie.

Suma alocata in 2013 de la bugetul local, pentru finantarea nerambursabila a proiectelor societatii civile este in valoare de 100.000 lei.

Cuantumul contributiei de la bugetul local nu poate depasi 60% din valoarea totala a proiectului si, de asemenea, suma solicitata nu poate fi mai mare de o treime din fondul total alocat finantarii proiectelor sectorului ONG.

Domeniile prioritare de finantare sunt: social, tineret, educatie, cultura (cu exceptia proiectelor care vizeaza editarea si publicarea de carti, reviste sau alte publicatii, pentru care exista program special de finantare de la bugetul local), sanatate.

Sursa: Voluntar.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.