Rezumatul planului de afaceri. Cum sa faci o prima impresie exceptionala

femeie_afaceri_laptop.jpg

femeie_afaceri_laptopRezumatul sau sumarul executiv al unui plan de afaceri este o sintetizare de o pagina a intregului plan, fiind in general ultima parte care este scrisa.

De ce e important sa investesti timp in scrierea lui cu atentie? Pentru ca este primul lucru pe care il vor citi cei care iti vor evalua planul, fie ca este vorba de un investitor sau de comisia care aproba creditele de la banca si este piese care va determina impresia generala asupra planului de afaceri.

Asa ca obiectivul principal al rezumatului este acela de a capta interesul cititorului de asa maniera incat sa doreasca sa citeasca si restul planului. Este cea mai importanta sansa de a-ti “vinde” ideea de afaceri, asa ca trateaz-o cu toata responsabilitatea.

Cel mai important, trebuie sa te gandesti ca este posibil ca cel care va citi rezumatul sa auda pentru prima data de o astfel de idee de afaceri, si ca va trebui sa intelega despre ce este vorba fara sa mai aiba nevoie de alte detalii si fara sa trebuiasca sa puna intrebari de clarificare, asa ca nu fa trimiteri suplimentare catre alte capitole din plan sau catre anexe.

Trateaza rezumatul ca o piesa unica, de sine statatoare.

Este recomandabil ca rezumatul sa aiba o pagina, maxim 2 si sa contina informatii referitoare la urmatoarele aspecte:

  • Conceptul afacerii: descrierea ideii de afaceri si sintetizarea elementelor cele mai importante.

Citeste continuarea articolului pe: Plandeafacere.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.