Necesitatea intrarii in legalitate

Este timpul ca toti actorii de pe piata de tamplarie, indiferent de ce tip de sistem este vorba, PVC, aluminiu, lemn, sau lemn stratificat sa-si impuna in cadrul programelor de dezvoltare intrarea in legalitate in ceea ce priveste obtinerea marcajului CE si punerea in opera a produselor care au aceasta eticheta.

Toate acestea vor conduce la produse cu un  sporit grad de calitate, siguranta ca produsul este conform cu normele si normativele de sistem, ca produsul este efectuat intr-un sistem de productie care respecta o anumita tehnologie, un anumit standard.

Exista la ora actuala inca producatori care nu au inceput aceste demersuri cu toate ca termenul a fost estins inca 12 luni, dar exista si firme care utilizeaza anumite componente care nu sunt agrementate sau nu au certificare CE, exemplu geamul termopan pentru care termenul a fost deja depasit pentru a intra in legalitate.

In momentul actual sunt utilizatori care nu folosesc geam termopan cu marcaj, mai ales pentru sectorul polutatiei care isi schimba tamplaria, de unde si cele mai multe reclamatii catre Oficul de Protectia Consumatorului. Pentru aceasta trebuie sa facem mai multa popularizare a normelor si gradului de utilizare a acestor produse de tip tamplarie in suplimentele cotidienelor de mare tiraj cu impact la public.

Acest fenomen se intampla si in sectorul industrial, adica la proiectele mai mari, unde se utilizeaza sticla cu marcaj CE, dupa care pentru anumite zone se utilizeaza sticla fara marcaj ceea ce conduce la o calitate scazuta a ansamblului. Acest lucru se datoreaza termenelor de finalizare a obiectivului, dar si necunoasterea in profunzime a acestor aspecte de cei care coordoneaza acest tip de lucrari.

Poate ca odata cu trecerea timpului, si intrarea economiei in normalitate, sa putem sa utilizam produse conforme si de calitate, si astefel cei care inca nu sunt in legalitate sa faca pasul pentru a-si obtine aceasta certificare, sau daca nu sa-si restranga activitate pentru alt tipuri de sticla.

About Victor Andrei

Sunt absolvent de invatamant superior de lunga durata in cadrul UPB, promotia 1995, la facultatea Stiinta si Ingineria Materialelor, licentiat in domeniul Turnarii metalelor. Am studii de master in cadrul UPB, SNSPA Bucuresti masterul Managementul Proiectelor cu finantae europeana, iar in cadrul ASE Bucuresti masterul Managementul Riscului in Afaceri Internationale

2 thoughts on “Necesitatea intrarii in legalitate”

  1. victorandrei spune:

    La 1 Februarie 2010 a intrat in vigoare reglementarea marcajului CE. Firmele care nu au introdus marcajul CE pentru productie vor fi sanctionate si totodata se va opri productia. Este ca si cum ai conduce un autorism dar ai carnet pentru moto.
    Trebuie intrat in legalitate cat mai repede.

  2. Richardo spune:

    Ce se intampla cu firmele care nu au certificare CE , cine le controleaza si ce sanctiuni sunt pentru acestea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.