Noi beneficii pentru fermieri in perioada 2014-2020, prin Politica Agricola Comuna

fermier_calculator_resize.jpg

fermier_calculator_resizeParlamentul European, Consiliul de Ministrii al Uniunii Europene si Comisia Europeana au ajuns la un acord pentru a finaliza reforma Politicii Agricole Comune (PAC) pentru perioada 2013-2020.

Comisia de Agricultura din Parlamentul European se va reuni pe 30 septembrie pentru a aviza forma finala a actului.

Alocarea de fonduri pentru Politica Agricola Comuna absoarbe aproximativ 38% din bugetul UE si asigura faptul ca “nici un stat membru nu primeste mai putin de 75% din media comunitara a UE pana in 2019″, potrivit unui comunicat al Comisiei.

“Intr-un stat membru sau intr-o regiune, diferentele intre nivelurile de ajutor vor fi reduse de la o ferma la alta. Ajutorul pe hectar nu poate fi mic de 60% din media ajutorului platit pana in 2019, in aceeasi zona administrativa sau agricola”.

Instalarea tinerilor fermieri va fi incurajata prin introducerea unui ajutor suplimentar de 25% pentru primii cinci ani. De asemenea, statele membre pot aloca masuri de sprijin pentru zonele defavorizate.

In ceea ce priveste ecologizarea, “mai mult de 100 de miliarde de euro vor fi investite intre 2014-2020 pentru a ajuta agricultura sa faca fata deficientelor legate de calitatea solului, a apelor, dar si biodiversitatii si schimbarii climatice”.

30% din platile directe vor fi conditionate de respectarea fermierilor a trei practici agricole benefice pentru mediul inconjurator: “diversificarea culturilor, intretinerea permanenta a pajistilor si conservarea” zonelor de interes ecologic din 2018.

Pentru Comisarul european pentru agricultura, Dacian Ciolos, “aceste decizii sunt o reactie puternica a UE la provocarile legate de securitatea alimentara, schimbarile climatice, crestere economica si ocuparea fortei de munca in zonele rurale”.

Sursa: Adevarul.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.