Noi linii de finantare SEE: 12,7 milioane de euro pentru copiii si tinerii aflati in situatii de risc

student_analfabet.jpg

S-au deschis oficial doua noi linii de finantare (apeluri de propuneri de proiecte) „Sinergii pentru viitor”, in cadrul programului finantat de Islanda, Liechtenstein si Norvegia prin intermediul Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (SEE) 2009-2014.

Ambele apeluri au in vedere proiecte de anvergura, dezvoltate la nivel judetean/municipal, regional sau national, orientate sa rezolve probleme sistemice, pentru un numar mare de beneficiari (inclusiv romi), care traiesc intr-un mediu multicultural, sunt confruntati cu marginalizarea si, uneori, discriminarea.

Primul apel are ca grup tinta principal copii vulnerabili/aflati in situatii de risc si este orientat pe proiecte care propun masuri concrete si eficiente pentru cresterea bunastarii acestora, prin educatie si suport social.

Cel de-al doilea este destinat tinerilor aflati in situatii de risc si se concentreaza pe sustinerea masurilor care conduc la o mai buna integrare sociala si profesionala a acestora

Valoarea minima a sumei care poate fi solicitata pentru realizarea unui proiect este de 200.000 de euro, iar cea maxima este de 600.000 de euro.

Suma totala alocata pentru aceste apeluri este de 12.764.705 euro (din care 7.058.823 euro pentru runda adresata copiilor si 5.705.882 euro pentru runda adresata tinerilor), estimandu-se finantarea a 35 de proiecte.

Termenul limita de depunere a propunerilor de proiecte este 10 martie 2014.

Pot propune proiecte spre finantare entitati publice locale si centrale, in calitate de Promotori de Proiecte, precum si organizatiile neguvernamentale. Mai multe informatii cu privire la eligibilitate si alte conditii pentru obtinerea finantarilor aici.

Pentru a veni in sprijinul potentialilor solicitanti, vor fi organizate, incepand din luna ianuarie 2014, sesiuni de informare la nivel regional.

Cei interesati pot adresa intrebari referitoare la aceste apeluri prin e-mail, telefon sau fax, pana la data de 24 februarie 2014 (inclusiv): E-mail: [email protected]; telefon: 021 315 34 40; 021 315 34 15; fax: 021 315 34 15.

Mai multe informatii si documente-suport gasiti pe pagina oficiala a programului.

Sursa: Fondul Roman de Dezvoltare Sociala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top