Nou fond european de 325 milioane dolari pentru startup-uri tech de agricultură

formularul-087-pentru-aplicarea-regimului-special-de-catre-agricultori-a1446.jpg

Startup-urile europene din domeniul tehnologiilor pentru agricultură vor putea obține noi finanțări de capital de risc dintr-un fond de investiții, în valoare totală de 325 de milioane de dolari, lansat vineri de o firmă de venture capital din Bruxelles.

Potrivit Tech.eu, firma de investiții Astanor Ventures va finanța startup-uri europene și nord-americane, care dezvoltă tehnologii ecologice cu aplicabilitate în sectoarele alimentației, agriculturii și al oceanelor.

„Niciodată nu a fost mai clar decât acum că este o legătură directă între alimentele pe care le mâncăm și mediul în care trăim. Când o parte a ecosistemului ce conectează fermierii, consumatorii, animalele, râurile, mările, solul, plantele și aerul are de suferit, cu toții avem de suferit” – a declarat cofondatorul Astanor, Eric Archambeau, citat de Reuters.

Eric Archambeau și George Coelho, un alt cofondator al Astanor Ventures, au lansat anterior și Balderton Capital, unul dintre cele mai importante fonduri de investiții europene care finanțează startup-uri tech, conform Sifted.eu. Printre altele, Balderton a finanțat gigantul media Spotify, când compania suedeză era la început… Mai multe detalii aici. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.