Nou instrument de strangere de bani pe internet: YouTube Giving

2YouTube1_0.jpg

Organizatiile neguvermanetale (ONG) si diversi creatori de clipuri pe YouTube vor putea strange bani direct pe platforma de streaming online, printr-o noua suita de instrumente de fundraising, YouTube Giving, lansata recent in versiune beta in SUA si Canada.

Deocamdata, instrumentul de fundraising pe YouTube este disponibil unui grup limitat de creatori din SUA si Canada.

Suita YouTube Giving cuprinde 4 instrumente:

  • Fundraisers (beta). Cu acest tool, creatorii YouTube si ONG-urile inregistrate in SUA pot crea si atasa o campanie de strangere de fonduri langa videoclipurile si transmisiunilor live. De partea logistica si procesarea platilor se ocupa YouTube.
  • Community Fundraisers (beta) – Acest instrument, disponibil momentan doar unui grup limitat de creatori de continut si organizatii din SUA, va permite mai multor youtuberi sa co-gazduiasca acelasi fundraiser pe canalele lor. Astfel, se vor putea forma comunitati mari de youtuberi populari care isi unesc eforturile pentru a strange bani pentru copiii bolnavi de cancer, de exemplu.
  • Campaign matching (beta) – Acest instrument va fi lansat in urmatoarele saptamani. El va permite creatorilor de clipuri pe YouTube care folosesc primele doua tool-uri mentionate mai sus sa primeasca ajutor de la alti creatori sau branduri in campania de strangere de fonduri pentru o cauza caritabila.
  • Super Chat for Good. Este un instrument care va permite strangerea de fonduri pentru cauze caritabile prin intermediul actualului serviciu Super Chat prin care utilizatorii isi fixeaza comentarii evidentiate, contra cost, la streamingurile live.

Sursa: Startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.