Noua strategie de plata a subventiilor la APIA

agricultura-asociere.jpg

Accelerare este cuvantul folosit de catre noul director al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Florin Faur cu privire la plata subventiilor agricole aferente anului de cerere 2015.

”Primul lucru pe care il fac in calitatea mea de director general al APIA este sa-mi salut colegii. In scurt timp o sa am Colegiul Director pentru a discuta putin cu colegii si a le prezenta care sunt elementele manageriale pe care le iau in calcul in perioada imediat urmatoare, la mine asta insemnand practic instant, de cand am intrat in institutie. De asemenea, doresc extrem de rapid, nu vreau sa pierd extrem de mult timp in a crea urgent pe fiecare directie un fel de plan, sa vad fiecare, obiectele pe rol, responsabili, termeni, eventualele probleme pentru a sprijini managerial rezolvarea lor. Asa e normal in momentul in care preiei un mandat: in prima faza se face un fel de poza a momentul cu elementele pe rol, managerial vorbind. Sunt la curent cu elementele in ceea ce priveste efectuarea platilor catre fermieri, vin de la un judet ( a fost directorul APIA Timis – n.r.) si tot timpul am fost la curent cu stadiul platilor, chiar si nationale, pentru ca nu m-am uitat strict la judetul meu. Tot timpul am urmarit sa vedem si comunicatele Centralului pe platile la nivel national”, a explicat Florin Faur care este strategia sa pentru perioada imediat urmatoare pentru a solutiona blocajele din sistemul de plati.

”Este putin prematur sa evaluez activitatea fostei conduceri, am nevoie macar de 24 de ore sa raspund la asta foarte profesionist. In mod evident va spun cu certitudine faptul ca, colegii mei asa cum ii cunosc, la nivel expertizei pe care o au, au facut tot ce au putut. Probabil prezenta mea aici are in spate ideologia de experienta in plus, vizavi de un mandat anterior si o accelerare a lucrurilor. In mod evident luam in calcul accelerare lucrurilor cu respectarea tuturor cerintelor, nu se pune problema altfel”, a mai declarat noul director al APIA.

Sursa: agrointel.ro

2 thoughts on “Noua strategie de plata a subventiilor la APIA”

 1. Ion Pana spune:

  Pentru anul agricol 2914, presedintele asociatiei agricole 2 Merisani, Dobrotesti Teleorman ,, PURCEL ION , nu mi-a virat in cont contravaloarea productiei ce mi se cuvenea de pe o suprafata de 4,07 ha. cu care eram asociat si pentru care si-a primit subventia nerambursabila de la A.P.I.A.. D-l Hogan comisarul European pentru agricultura a luat la cunostinta, despre faptul ca numitul PURCEL ION mi-a CONDAMNAT LA MOARTE PRIN INFOMETARE FAMILIA CU FONDURI EUROPENE. NERAMBURSABILE. M-am adresat Parchetului de pe langa judecatoria Rosiori de Vede. in tpamna anului 2015, Pana in prezent mi s-a demonstrat ca Parchetul nu functioneaza. Purcel Ion are deja complici puternici in sistem , inclusiv pe cei din A.P.I.A. Teleorman, care au inspectat situatia si prin telefon mi s-a raspuns ca ei nu se ocupa cu astfel de situatii. INSPECTORUL PUSCOCI cunoaste situatia. Purcel Ion prin grija d-voastra spera probabil sa-si primeasca subventii nerambursabile chiar daca nu-si respecta îndatoririle fata de asociati. Intretimp eu platesc dobanzi impovaratoare la B.C.R., pentru a-mi salva familia de la moarte programata de PURCEL ION si complicii acestuia . Sper c d-voastra sa luati la cunostinta astfel de aspecte si cazul meu si urgent sa-l determinati pe PURCEL ION sa-mi vireze in cont datoria cu dobanda si penalizari Multumesc pentru intelegere.

  1. Balici Mihai spune:

   Daca acest Purcel Ion se comporta ca vechii mosieri , sfatul meu este ca toti cei carora isi bate joc de ei ,sa ii adunati si atunci cand vine prin zona bagati furca de fier in pieptul lui , de ii va sari sangele la 10
   Asa au facut taranii la 1907 , pentru ca si pe atunci mosierii ,jandarmii , judecatorii erau mana in mana si un taran sarac nu putea sa doboare un mosier/arendas trufas , decat sa isi faca dreptate cu tapoiul si coasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.