O analiza obiectiva privind fondurile europene din perspectiva trecutului, prezentului si viitorului

bani-ue.jpg

Gratian MihailescuGratian Mihailescu face o analiza privind rata de absorbtie a fondurilor europene din perspectiva trecutului, prezentului si viitorului, vorbind de minusurile si problemele fiecarei perioade.

Lipsa de lobby la Bruxelles, neintelegerea afacerilor europene si implicit a conceptului de politica de coeziune a UE si a intregului pachet legislativ al acestui concept, slaba conexiune si conectivitate a politicii romanesti cu politica europeana si o administratie neo-comunista, stufoasa, centralizata, tinuta cu perfuzii de la Bucuresti, usor de manipulat de catre politic, slab performanta, plina de nepotisme si clientelisme este un alt motiv pentru care nu am performat cu fondurile europene in 2007-2013.

Am scris si in trecut ca politica de coeziune a UE este gestionata si pusa in aplicare in primul rand de catre administratia publica a statelor membre ale UE si, prin urmare,contextul institutional si sistemul de administratie publica al unei tari sunt principalii parametrii pentru o realizare eficienta si eficace a politicii. Cu cat administratia e mai performanta si mai competitiva cu atat managementul fondurilor europene e mai bun si absorbtia mai mare. Nu a fost cazul Romaniei, find in continuare pe ultimul loc, depasita de vesnicii nostri rivali, Bulgaria, care au avut performante remarcabile in ultimii 2 ani.

Mai multe detalii: www.contributors.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top