O biserica din Pitesti a fost restaurata cu ajutorul fondurilor Regio

biserica-sf.vineri-REGIO1.jpg

biserica-sf.vineri-REGIOBiserica “Sfanta Vineri” din Orasul Pitesti, a fost restaurata cu fonduri REGIO, prin Programul Operational Regional (POR) 2007-2013.

Proiectul numit “Consolidare, restaurare si reabilitare Ansamblul Bisericii Sf. Vineri – municipiul Pitesti, judetul Arges” a beneficiat de fonduri nerambursabile Regio in cadrul Axei prioritare 5 “Dezvoltarea durabila si promovarea turismului“, Domeniul major de interventie 5.1 “Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, precum si crearea/modernizarea infrastructurilor conexe“.

Valoarea totala a contractului de finantare a fost de 8.131.281 de lei, din care 6.249.593,52 lei a reprezentat valoarea eligibila nerambursabila (fonduri nerambursabile FEDR – 5.647.757,66 lei; fonduri de la bugetul national – 476.843,99 lei; cofinantarea eligibila a beneficiarului – 124.991,87 lei).

Una dintre cele mai frumoase monumente arhitecturale din Pitesti, Biserica “Sfanta Vineri” a fost construita la inceputul secolului al XX-lea, pe terasa cea mai joasa a orasului.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.