O investitie din fonduri europene pentru amenajarea Lacului Belona din Eforie va creste cu 15 % numarul de turisti in zona

download.jpg

Doamna Rovana Plumb, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, a semnat un contract de finantare pentru proiectul „Amenajarea obiectivului turistic natural de utilitate publica – Lacul Belona, orasul Eforie”.

Proiectul, propus spre finantare de Primaria orasului Eforie, judetul Constanta, este finantat prin Programul Operational Regional 2014-2020 si are o alocare de peste 4,5 milioane euro.

Obiectivul acestuia este readucerea pe harta turistica a zonei litoralului românesc a unui obiectiv natural aflat intr-o accentuata stare de degradare. Beneficiarul proiectului va ecologiza lacul si va amenaja imprejurimile prin construirea de alei pietonale, spatii verzi si o pista de biciclete in lungime de 1,2 km. Vor fi create infrastructurile conexe de utilitate publica – iluminare publica, mobilier urban, cismele de baut apa. O promenada de tip ponton si un turn belvedere cu inaltimea de 20 m vor fi punctele noi de atractie in aria lacului Belona din Eforie.

De investitiile din fonduri europene vor beneficia atât locuitorii orasului Eforie, cât si investitorii locali. Astfel, ca urmare a implementarii proiectului de finantare se preconizeaza o crestere cu peste 15% a numarului de turisti, fata de anul 2015. De asemenea, amenajarea lacului Belona va contribui la cresterea economica a zonei si la cresterea ocuparii fortei de munca.

Lacul Belona se afla in sudul orasului Eforie si a fost amenajat la sfârsitul anilor ‘50 pentru agrement, pe locul a doua ochiuri de apa sarata. Lacul Belona este un lac artificial, cu apa dulce, cu o suprafata de cca. 5,2 ha si o adâncime de aproape 6 m.

Proiectul este finantat din Programul Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara – 7. Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabila a turismului, Prioritatea de investitii – 7.1 Sprijinirea unei cresteri favorabile ocuparii fortei de munca, prin dezvoltarea potentialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care sa includa reconversia regiunilor industriale aflate in declin, precum si sporirea accesibilitatii si dezvoltarea resurselor naturale si culturale specifice.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.