O noua editie a Premiilor pentru Promovarea Intreprinderilor Europene

grafic_crestere_dezvoltare.jpg

grafic_crestere_dezvoltareLa initiativa Directoratului General pentru intreprinderi si Industrie al Comisiei Europene, anul acesta s-a lansat in Romania competitia Premiile pentru Promovarea Intreprinderilor Europene.

Ministerul Economiei va organiza etapa nationala a competitiei si promovarea castigatorilor la Comisia Europeana.

Premiile pentru promovarea intreprinderilor europene au ca obiectiv recunoasterea inovatiei si recompensarea succesului autoritatilor publice si parteneriatelor de tip public-privat in domeniul promovarii intreprinderilor si spiritului antreprenorial la nivel national, regional si local.

In competitie pot intra cei ce sustin antreprenoriatul la nivel national, regional si local:

  • autoritati ale administratiei publice;
  • parteneriate public-private intre autoritati si intreprinzatori sau organizatii economice;
  • programe educationale din statele Uniunii Europene, Islanda, Norvegia si Turcia, care au implementat proiecte in domeniul dezvoltarii antreprenoriale, cu impact asupra economiei locale, in ultimii doi ani.

Marele premiu al juriului va fi acordat candidatului care prezinta cea mai creativa si inspiratoare initiativa din Europa. Categoriile de premii sunt urmatoarele:

  • Promovarea spiritului antreprenorial – recunoaste actiunile si initiativele la nivel national, regional sau local care promoveaza spiritul antreprenorial, in special in randul tinerilor si al femeilor.
  • Investitii in talente – recunoaste initiativele la nivel local sau regional care imbunatatesc talentele antreprenoriale, vocationale, tehnice si manageriale.
  • Imbunatatirea mediului de afaceri – recunoaste politicilor inovatoare la nivel regional sau local care promoveaza infiintarea si dezvoltarea intreprinderilor, care simplifica procedurile legislative si administrative pentru intreprinderi si pun in aplicare principiul gandirii initiale la scara mica in favoarea intreprinderilor mici si mijlocii.
  • Sprijinirea internationalizarii afacerilor – recunoaste politici de incurajare a intreprinderilor si in special a intreprinderilor mici si mijlocii, pentru a profita mai mult de oportunitatile oferite de pietele din cadrul si din afara Uniunii Europene.
  • Antreprenoriat responsabil si integrator – recunoaste actiunile regionale si locale care promoveaza responsabilitatea sociala a intreprinderilor si practicile de afaceri durabile.
  • Sustinerea dezvoltarii pietelor verzi si a eficientizarii resurselor – recunoaste politicile si initiativele la nivel national, regional sau local, care sustin accesul intreprinderilor mici si mijlocii la pietele verzi si ajuta la imbunatatirea eficientizarii resurselor, spre exemplu prin dezvoltarea abilitatilor verzi, intalniri si finantare.

Sursa: Ministerul Economiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top