O noua facilitate la decontare pentru beneficiarii fondurilor UE

euro_acces.jpg

euro_accesGuvernul Romaniei a adoptat proiectul de Ordonanta de Urgenta pentru modificarea si completarea OUG 64/2009 privind gestionarea financiara a instrumentelor structurale si utilizarea acestora pentru obiectivul convergenta.

Noul act normativ va modifica actualul cadru legislativ pentru a accelera absorbtia fondurilor europene.

Una dintre cele mai importante modificari aduse de Ordonanta de Urgenta adoptata de Guvernul Romaniei vizeaza aplicarea mecanismului decontarii cererilor de plata pentru toti beneficiarii de fonduri europene care nu dispun de resursele necesare pentru a achita facturile aferente serviciilor, bunurilor sau lucrarilor receptionate si acceptate la plata.

In prezent mecanismul decontarii cererilor de plata se aplica doar in cazul beneficiarilor publici – primarii si agentii de dezvoltare intercomunitara, care au contractat finantari prin Programul Operational Regional.

“Am anuntat ca vom extinde aplicarea acestui mecanism si pentru beneficiarii privati, care au nevoie de sprijin. Prin aceasta masura Guvernul Romaniei dovedeste din nou ca schimba sistemul pentru ca acesta sa lucreze in favoarea beneficiarilor. Extinderea mecanismului decontarii cererilor de plata pentru toti beneficiarii, indiferent de programul prin care au contractat finantarea, este o masura care va avea efecte extraordinare deoarece va permite implementarea proiectelor intr-un ritm mai alert si va asigura accelerarea absorbtiei fondurilor europene”, a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.