O oportunitate imensă pentru startup-urile de tehnologie din România! Recrutarea pentru programul MIT Enterprise Forum CEE este în curs de desfășurare

Screen-Shot-2019-02-26-at-17.09.04_0.png

În momentul de față este în curs de desfășurare procesul de recrutare pentru acceleratorul MIT Enterprise Forum CEE, afiliat cu cea mai bună universitate de tehnologie din lume – Massachusetts Institute of Technology din Boston. Pentru participarea la program pot participa startup-uri tehnologice din 15 țări din Europa Centrală și de Est, inclusiv din România.

Proiectul, implementat de către Fundația poloneză pentru Antreprenoriat, este susținut de cele mai importante întreprinderi poloneze și internaționale. Startup-urile, care se vor califica la program, vor dobândi o șansă, printre altele pentru stabilirea unei cooperări comerciale cu partenerii programului, cofinanțare pentru dezvoltarea activităților în valoare de până la 50.000 Euro, precum și accesul pe piața poloneză și în SUA. Cererile de participare pot fi depuse până pe 10 martie la adresa www.mitefcee.org.

Obiectivul programului îl constituie oferirea de ajutor pentru cele mai inovatoare startup-uri științifice și tehnologice din Europa Centrală și de Est prin combinarea potențialului lor cu cunoștințele și resursele întreprinderilor mari din sectoarele financiar, de asigurări, energie, Industry 4.0 și Life Science, precum și experiența mentorilor, care au obținut succese spectaculoase în afaceri la nivel internațional. România este una dintre țările cheie din zona de interes a acceleratorului.

“Urmărim de destul de mult timp și cu mare interes ecosistemul românesc de startup. România este o țară, în care cresc rapid multe companii de tehnologii tinere, ale căror soluții se pot dovedi foarte interesante pentru întreprinderile mari din Polonia, Europa de Vest și SUA. Scopul nostru este, printre altele, de a facilita stabilirea unei cooperări reciproce eficiente”, a spus Łukasz Owczarek, Head of Acceleration la Fundația pentru Antreprenoriat în Tehnologie, care este organizatorul programului MIT Enterprise Forum CEE și a finalizat cu succes cinci ediții ale programului MIT Enterprise Forum Poland până în prezent.

Startup-rilor din România le va fi dedicată o echipă, care le va ajuta să își dezvolte afacerea în Polonia. Timp de trei luni, tinerii antreprenori își vor rafina modelele de afaceri, vor avea acces la know-how unic, la facilitățile tehnice și tehnologice ale partenerilor programului, precum și la cofinanțare pentru dezvoltarea activității comerciale în valoare de până la 50.000 Euro.

Sursa: Startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.