Romania a virat Republicii Moldova 3 milioane de euro pentru gradinite

gradinita.jpg

Guvernul Romaniei, prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), a virat Republicii Moldova o contributie financiara nerambursabila in valoare de 3 milioane de euro. Suma este destinata finantarii a 83 de gradinite din Republica Moldova, conform Programului de cooperare pe anul 2016 dintre cele doua state.

Este vorba despre cooperarea demarata in anul 2010, prin semnarea Acordului privind implementarea programului de asistenta tehnica si financiara in baza unui ajutor financiar nerambursabil in valoare de 100 de milioane de euro acordat de Romania Republicii Moldova. Acordul a fost semnat in iunie 2010 si a fost urmat de un numar de cinci protocoale aditionale.

Acordarea sumei a fost aprobata in sedinta de Guvern din data de 5 octombrie 2016, prin Memorandum.

Informatii suplimentare

In anul 2014, prin Acordul mentionat, Guvernul Romaniei a alocat 20 de milioane de euro pentru 836 de scoli si gradinite din Republica Moldova.

Tot in 2014, Guvernul Romaniei a donat, prin MDRAP, catre Ministerul Educatiei din Republica Moldova, 100 microbuze destinate transportului de elevi (Memorandum aprobat de Guvernul Romaniei nr.0/12591/LM/10.09.2014).

In 2013, in baza aceluiasi Acord, Romania a acordat Republicii Moldova, pentru anul 2014, o contributie financiara nerambursabila in valoare de pana la 5,289 de milioane de euro, pentru cofinantarea conductei Iasi-Ungheni, care va conecta sistemele nationale de transport gaze din cele doua tari.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.