O Privire De Ansamblu Asupra Proceselor Managementului Riscului In Noua Economie

Aşa cum una din definiţiile date acestui proces spune „managementul riscului este o călătorie nu o destinaţie”, înţelegem că în managementul riscului nu este atât de importantă metodologia aleasă sau finalitatea dorită, care evident este asigurarea succesului proiectului, ci mult mai importantă este implicarea activă la nivelul fiecărui subproces, utilizarea unor sisteme automatizate de analiză şi măsurare a riscului ce au menirea de a uşura munca omului, derularea unui corespunzător program de monitorizare şi control a riscului pe întreaga durată a ciclului de viaţă a proiectului şi introducerea în acest program a practicii comunicării şi documentării despre riscuri.
De altfel, unii autori privesc această ultimă menţiune ca şi proces de sine stătător a managementului riscului, numit Risk Knowledge Transfer, ce ar putea conţine activităţi de informarea participanţilor la proiect sau evaluarea şi documentarea succeselor / eşecurilor rezultate în urma metodologiei alese.
Ironic, aplicarea cu mare convingere a unui singur model, dă naştere la un nou tip de risc, şi anume riscul de model.
Citiţi articolul complet pe site-ul www.managementul-riscurilor.ro.

Valentin Mazareanu

Valentin Mazareanu

Valentin P. Mazăreanu, doctor în economie. Subiecte de interes: managementul riscului, securitatea informaţională, managementul proiectelor. Ocupaţii în prezent: project manager al www.managementul-riscurilor.ro, Co-Regional Director of PRMIA Bucharest Chapter, Director General al Paideia Consulting SRL Iasi, Expert IT în proiecte cu finanţare nerambursabilă. Studii: liceu militar, facultate de drept, master în Sisteme Informaţionale pentru Afaceri, studii doctorale în economie. Dezvoltare profesională: stagiu de cercetare în Franţa, Poitiers (subiect: managementul riscului); şcoală de vară în Finlanda, Jyvaskyla (subiect: managementul riscului, dreptul de proprietate intectuală, knowledge management); training internaţional Slovenia, Ljubljana (subiect: managementul proiectelor internaţionale); training naţional Romania, Iaşi (subiect: antreprenoriat, Analiză Tranzacţională, NLP, Comunicare şi Negociere).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top