Octavian Badescu: „Startup Nation“ si asistenta sociala a antreprenorilor

Octavian_Badescu_4-465x215.jpg

Octavian Badescu, fondator si actionar majoritar, Sameday Courier, va fi prezent pe 4 aprilie la evenimentul Afaceri.ro, in cadrul careia va prezenta cu entuziasm puncte de vedere pe teme antreprenoriale, manageriale si economice.

In ultimul deceniu, o noua tendinta acapareaza lumea afacerilor incipiente: aceea de subventionare a antreprenoriatului, afluxul de fonduri europene sau guvernamentale (prelevate initial de la contribuabili). Ne­rambursabile și acordate cu garantii sau cu cofinantare neglijabile perturba piata libera.

Antreprenoriatul se transforma in asistenta sociala și se creeaza conditiile aparitiei unor antreprenori „de bani gata“, care denatureaza pâna și statisticile despre efervescenta mediu­lui de business românesc.

Antreprenorul este foarte clar definibil: este persoana care identifica o nevoie insuficient satisfacuta in societate, care pune impreuna intr-un demers creativ factorii de productie necesari solutionarii acesteia și care iși asuma riscurile capitalului investit, in scopul maximizarii profitului ce poate fi obţinut.

O noua generatie pare ca ar dovedi un oarecare apetit pentru antreprenoriat, insa este in mare pericol sa capete o mentalitate viciata, generata de accesarea unor fonduri (europene sau de la statul român) pentru care nu risca. Și nu se știe daca afa­cerile lor sunt realmente profitabile sau nu, daca raspund sau nu unei nevoi a pietei, daca nu cumva ali­menteaza doar conturile unor beneficiari carora pia­ta nu le-ar aloca in mod normal respectivele resurse.

Din ce in ce mai multi intreprinzatori utilizeaza fonduri guvernamentale pentru finantare. Rolul statului nu trebuie sa fie finantarea initierii afacerilor, practic a unor proiecte de mare risc, din banii contribuabililor, fie ei români sau europeni.

Apelati cu incredere la consultantii nostri accesand: cerere.finantare.ro

Sursa: romanialibera.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.