OI Energie: Majorarea schemei de ajutor de stat pentru Operatiunea 4.2

bani-bani.jpg

Organismul Intermediar pentru Energie (OIE), din cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, anunta majorarea bugetului schemei de ajutor de stat regional, in cadrul Operatiunii 4.2 a Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economie, pana la suma de circa 463 de milioane de euro.

Operatiunea 4.2 “Sprijinirea investitiilor in modernizarea si realizarea de noi capacitati de producere a energiei electrice si termice, prin valorificarea resurselor energetice regenerabile: a biomasei, a resurselor hidroenergetice (in unitati cu putere instalata mai mica sau egala cu 10MW), solare, eoliene, a biocombustibilului, a resurselor geotermale si a altor resurse regenerabile de energie” a avut un buget alocat pentru perioada 2007 – 2013 de aproximativ 263 mil. Euro, buget suplimentat cu 100 de mil. Euro in anul 2010 si cu 100 mil. Euro in 2011.

Astfel, ca urmare a modificarii H.G. 750/2008 pentru aprobarea Schemei de ajutor de stat regional privind valorificarea resurselor regenerabile de energie prin publicarea H.G. 248/2012, bugetul schemei de ajutor de stat regional a fost majorat pana la suma de circa 463 de milioane de euro pentru perioada 2007 – 2013.

OI Energie precizeaza ca, intregul buget disponibil a fost directionat pentru cofinantarea proiectelor de valorificare a energiei verzi depuse in cadrul apelului din anul 2010, in limita bugetului disponibil si in ordinea descrescatoare a punctajului obtinut, proiecte aflate in acest moment pe lista de rezerva publicata pe site-ul OIE.

Pe baza bugetului disponibil au fost transmise scrisori de comunicare a conditiilor de contractare pentru proiectele aflate pana la pozitia 70 in cadrul Listei de rezerva publicata pe site-ul OIE. in functie de neindeplinirea conditiilor pentru semnarea contractelor de finantare de catre unii solicitanti se vor transmite scrisori de comunicare a conditiilor de contractare pentru urmatoarele proiecte aflate pe lista in ordinea descrescatoare a punctajului. OIE va informa periodic solicitantii Operatiunii 4.2. cu privire la evolutia semnarii de contracte pe aceasta operatiune.

Anunt majorare

Sursa: OI Energie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.