OI IMM: Au fost aprobate si publicate schemele de sprijin financiar pentru implementarea Operatiunii 1.3.3

adeverinte.jpg

Organismul Intermediar pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (OI IMM) anunta ca au fost aprobate si publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, schemele de sprijin financiar pentru implementarea Operatiunii 1.3.3 – Sprijin pentru integrarea intreprinderilor in lanturile de furnizori sau clustere, dupa cum urmeaza:

  • Schema ajutorului de minimis, conforma Regulamentului (CE) nr. 1998/2006, a fost aprobata prin Ordinul MECMA nr. 2.355 din 30 octombrie 2012 si publicata in M.O. nr. 777 din 19 noiembrie 2012

si

  • Schema de ajutor de stat, conforma Regulamentului nr. 800/2008, a fost aprobata prin Ordinul MECMA nr. 1.795 din 17 septembrie 2012 si publicata in M.O. nr. 759 din 12 noiembrie 2012.

Urmare a aprobarii si publicarii acestor scheme si a postarii a unei versiuni actualizate si imbunatatite a Ghidului solicitantului, OI IMM informeaza si totodata incurajeaza, pe toti potentialii solicitanti care intentioneaza in mod ferm sa aplice in cadrul acestei operatiuni, ca este recomandabil sa inceapa din timp demersurile necesare pentru:

  • constituirea/pregatirea constituirii asociatiei EMC si a Consiliului Director al Proiectului;
  • organizarea structurii executive interne a EMC si in primul rand, a Echipei de proiect si Sediului proiectului;
  • formularea generala a ideii proiectului comun si stabilirea rolurilor si a contributiilor actorilor implicati in proiect;
  • demararea efectiva a activitatilor de pregatire si elaborare a unor proiecte fezabile, ce urmeaza a fi depuse in cadrul Apelului de proiecte al acestei operatiuni (care se va lansa in curand).

Tinem totodata sa mentionam faptul ca, intre activitatile pregatitoare necesare pentru elaborarea operativa a proiectelor de catre EMC-urile aplicante care intentioneaza sa apeleze la servicii externe de consultanta (pentru elaborarea Planului de dezvoltare al clusterului si/sau pentru elaborarea Raportului de evaluare a activelor/bunurilor aduse ca aporturi in natura si pentru stabilirea cheltuielilor cu amortizarea aferenta acestor aporturi), intra si demararea in timp util de catre acestea, si in deplina conformitate cu prevederile legale in vigoare si cu procedurilor aplicabile in domeniul achititiilor, a procedurilor de achizitie a respectivelor servicii (rugam a se vedea in acest sens art. 24, lit. a), pct. (i) si (ii) si respectiv, art. 26, alin. 2) al Schemei de minimis aprobate – care reglementeaza eligibilitatea cheltuielilor cu achizitia acestor categorii de servicii, chiar daca acestea vor fi fost efectuate de catre potentialii beneficiari, inainte de semnarea contractului de finantare cu OI IMM.

Daca vreti sa participati la dezbateri pe tema fondurilor europene, va asteptam la Conferinta Finantare.ro organizata la Cluj, pe 29 noiembrie 2012.

Sursa: OI IMM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.