Oportunitate pentru fermierii care vor sa se dezvolte

ghid-indicatori1.jpg

Fermierii ieseni au la dispozitie doua noi sesiuni pentru depunerea proiectelor cu finantare nerambursabila prin intermediul programului FEADR. Ele vor ramane deschise in perioada 26 noiembrie 2012-18 ianuarie 2013 si vizeaza Masura 121 “Modernizarea exploatatiilor agricole” si respectiv pentru Masura 123 “Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere”. 

Avem deja solicitari pe Masura 121, beneficiarii venind chiar sa faca simulari pentru a vedea daca se incadreaza in punctajul necesar si daca merg pe cresterea de pasari sau de bovine. La aceste sesiuni s-a marit punctajul in cazul Masurii 121 la bovinele de carne, iar in cazul Masurii 123 la depozitele frigorifice de legume si fructe. Sumele alocate acestor sesiuni sunt de 150 de milioane de euro pentru Masura 121 si respectiv 80 de milioane euro pentru Masura 123”, a precizat Eugen Ticau, director executiv al Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (OJPDRP) Iasi.

Decizia deschiderii unei noi sesiuni in cazul Masurii 121 a fost luata de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru incurajarea fermierilor de a creste bovine de carne in Romania. In cazul Masurii 123, la baza au stat dificultaile legate de comercializarea legumelor si fructelor in Romania.

Prin aceasta masura, asociatiile si cooperativele de producatori vor putea ajunge cat mai repede la stabilirea depozitelor de colectare legume-fructe in bazinele legumicole si pomicole. Acestea au acum la dispozitie fonduri europene cu care sa construiasca depozite, cu toate facilitatile necesare pentru vanzarea catre comercianti, a legumelor si fructelor realizate chiar de membrii asociatiilor si ai cooperativelor implicate”, a declarat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Daca vreti sa participati la dezbateri pe tema fondurilor europene, va asteptam la Conferinta Finantare.ro organizata la Cluj, pe 29 noiembrie 2012.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.