Deblocarea POSDRU se transforma intr-o epopee

posdru-faliment.jpg

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, si-a exprimat increderea ca Programul Operational privind Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) va fi deblocat in luna decembrie, in urma auditului din aceste zile al Comisiei Europene, dar a aratat ca nu exista inca o confirmare oficiala de la Bruxelles.

Intrebat de jurnalisti daca au fost primite deja rezultatele auditului pentru POSDRU, audit care este derulat in perioada 19-23 noiembrie, astfel incat sa poata fi anuntata deblocarea programului, Leonard Orban a afirmat ca, desi nu exista o comunicare oficiala in acest sens, autoritatile romane au deplina incredere ca rezultatele misiunii de audit vor fi pozitive.

Atat timp cat auditul este in desfasurare, e normal ca nu ai asemenea informatii, dar, din evaluarile pe care le avem noi, credem ca lucrurile vor fi pozitive, pentru ca intr-adevar s-au produs schimbari semnificative. Procedurile au fost nu numai imbunatatite, uneori, pe anumite zone, chiar au fost schimbate”, a spus Orban.

Premierul Victor Ponta a declarat recent ca, prin acceptarea corectiilor financiare si indreptarea neregulilor constatate in perioada 2009-2011, in luna decembrie pot fi reluate rambursarile pentru POSDRU, precum si pentru programele de Dezvoltare Regionala si Mediu.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca ar fi extrem de productiv daca nu ar mai fi declaratii ca se reia finantarea pe programele europene, el spunand ca “nu se reia nicio finantare” si ca ar fi bine daca, azi-maine, ar pleca de la Guvern raspunsuri cu argumente convingatoare la CE.

Daca vreti sa participati la dezbateri pe tema fondurilor europene, va asteptam la Conferinta Finantare.ro organizata la Cluj, pe 29 noiembrie 2012.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.