Oprea cere lamuriri privind intarzierea programului Start-up Nation

gethumb.details.jpg

Deputatul PNL Dumitru Oprea a semnalat intarzierea flagranta a punerii in aplicare a programului Start-up Nation Romania, o schema de finantare asumata de coalitia PSD-ALDE prin programul de guvernare si pentru care aplicatiile ar fi trebuit sa inceapa a fi depuse inca de la 1 mai!

Chiar daca Start-up Nation a fost aprobat din 30 ianuarie 2017, prin OUG 10/2017, programul a inregistrat numeroase modificari si amanari, precum si un adevarat haos comunicational. Saptamani la rand, in mediul online au circulat informatii contradictorii privind conditiile ce trebuie indeplinite de viitorii solicitanti, nici in acest moment criteriile si lista codurilor CAEN eligibile nefiind definitive. In acest context, parlamentarul iesean a solicitat Ministrului Alexandru Petrescu sa precizeze cand vor fi aprobate normele de aplicare, cat timp vor avea solicitantii sa scrie si sa inregistreze proiectele, cand va avea loc evaluarea si cand vor fi publicate rezultatele selectiei.

Parlamentarul iesean a mai solicitat ministrului Petrescu sa prezinte si unele detalii financiare ale programului Start-up Nation: data la care vor fi facute primele plati, suma estimata pentru cererile din program pentru anul 2017, dar si precizari cu privire la riscul ca unele cereri de plata aferente programului Start Up Nation sa nu fie onorate anul acesta.

Sursa: nordestnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.