Drumul judetean Hunedoara – Calan va fi modernizat cu fonduri UE

646x404.jpg

Consiliul Judetean Hunedoara a aprobat cheltuielile necesare realizarii investitiei in modernizarea soselei Hunedoara – Calan, pe fonduri de la Uniunea Europeana, prin Programul Operational Regional 2014 – 2020.

Soseaua Hunedoara – Calan (DJ 687) va fi modernizata printr-un proiect finantat din fonduri europene nerambursabile, in valoare de 36,39 de milioane de lei. Consiliul Judetean Hunedoara va contribui la realizarea acestui proiect cu 3,8 milioane lei, suma care va acoperi cheltuielile neeligibile ale proiectului si cota de cofinantare de 2 la suta ce revine administratiei judetene.

Luni, Consiliul Judetean Hunedoara a aprobat cheltuielile legate de proiect si Acordul de parteneriat in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 6 – Imbunatatirea infrastructurii rutiere de importanta regionala, pentru realizarea acestuia. Proiectul va trebui depus spre finantare pâna in data de 6 iulie 2017, potrivit celei mai recente informari a Agentiei de Dezvoltare Regionala Vest. Drumul in lungime de noua kilometri va fi largit la sase metri cu doua acostamente de câte un metru, iar reabilitarea sa va duce la cresterea sigurantei rutiere, a fluidizarii traficului si a vitezei medie de deplasare pe tronsonul Hunedoara – Calan. De asemenea, proiectul include construirea unor rigole de scurgere pentru apele pluviale si o banda de urcare pentru masinile grele, pe o lungime de 1,2 kilometri.

In ultimii ani, pe Drumul Judetean 687 s-au petrecut mai multe accidente mortale, iar starea de degradare a soselei de care soferii nu au tinut cont a contribuit la gravitatea acestora. Durata de realizare a proiectului va fi, potrivit Consiliului Judetean Hunedoara, de 24 de luni de la data emiterii ordinului de incepere al lucrarii.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.