Orasele Medgidia si Harsova isi instaleaza camere de supraveghere cu bani europeni

supraveghere.jpg

supraveghereLocuitorii din Medgidia si Harsova se vor simti mai in siguranta, dupa ce pe strazile oraselor vor fi instalate camere de supraveghere.

Investitiile au fost posibile prin Programul Operational Regional (POR), Axa prioritara 1: Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere, Domeniul Major de Interventie 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbana.

Programul a demarat la Medgidia in luna decembrie 2011, iar la Harsova, in luna februarie a acestui an.

Centrele de supraveghere, situat in sediile politiei locale, vor monitoriza zonele unde sunt instalate camerele video si vor asigura interventia echipajelor mobile pentru situatii de urgenta.

Sunt supravegheate prioritar scolile, zonele centrale, bancile, magazinele, dar si acele zone in care se comit frecvent infractiuni.

Investitia de la Medgidia este in valoare totala de 1,88 milioane de lei (din care valoarea eligibila nerambursabila din FEDR este de 1,12 milioane de lei), iar proiectul similar de la Harsova a costat 3,54 milioane de lei (din care valoarea eligibila nerambursabila din FEDR este de 2,3 milioane de lei).

Sursa: ADR Sud-Est

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.