Organizarea de evenimente de lucru privind implementarea POIM

proiecte.jpg

Ministerul Fondurilor Europene prin Direcția Generală Programe Europene Infrastructură Mare, în calitate de beneficiar, gestionează proiectul “Organizarea de evenimente de lucru privind implementarea POIM”, cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020, Axa Prioritară 1 – Întărirea capacității beneficiarilor de a pregăti și implementa proiecte finanțate din fondurile ESI și diseminarea informațiilor privind aceste fonduri, Obiectivul specific 1.1 – Întărirea capacității beneficiarilor de proiecte finanțate din fondurile ESI de a pregăti şi de a implementa proiecte mature.

Decizia de finanțare pentru proiectul cod 1.1.082/MySMIS2014+ 124355 a fost semnată în data de 4 septembrie 2018.

Fondurile alocate României de Uniunea Europeană reprezintă atât resursa cheie pentru dezvoltarea economiei și societății românești, cât și un element central al sustenabilității bugetare. Prin obiectivele asumate în programul de Guvernare 2017-2020 se arată că pentru a crește competitivitatea României este stringentă absorbția fondurilor europene până în anul 2023. Astfel, Guvernul și-a propus accelerarea ritmului de cheltuire a fondurilor europene pentru a se ajunge la o rata de absorbție de 72,5% până la 31 decembrie 2020 și 100% până la 31 decembrie 2023.

Având în vedere țintele de absorbție stabilite pentru AMPOIM și pentru evitarea pierderii de fonduri prin aplicarea mecanismului de dezangajare, este urgentă și necesară organizarea unor evenimente de lucru cu beneficiarii POIM, fiind identificate o serie de probleme în implementarea proiectelor. La aceste evenimente vor participa și reprezentanți ai consultanților și antreprenorilor, precum și alți factori implicați în procesul de avizare și implementare a proiectelor, scopul organizării lor fiind acela de a identifica cele mai bune soluții pentru pentru deblocarea problemelor, punctual pe fiecare contract, contribuind astfel la dezvoltarea capacității beneficiarilor de a implementa proiecte finanțate din FESI. În acest sens, la reuniuni vor fi invitați și reprezentanți ai Comisiei Europene, Jaspers, BERD, BEI, etc.

Obiectivul general al proiectului constă în întărirea capacității Beneficiarilor POIM în procesul de management strategic al portofoliului de proiecte POIM.

Obiectivul specific al proiectului constă în întărirea capacității de pregătire, implementare și management al portofoliului de proiecte la nivelul beneficiarilor POIM.

Beneficiar: Direcția Generală Programe Europene Infrastuctură Mare din cadrul MFE – Autoritatea de Management pentru POIM.

Rezultatul prevăzut al proiectului este următorul:

  • 11 evenimente de lucru organizate.

Activitățile privind managementul proiectului și cea de informare și publicitate sunt activități generale care contribuie la realizarea tuturor rezultatelor proiectului.

Valoarea totală a proiectului: este de 846.857,50 lei (din care 717.201,08 lei FEDR și 129.656,42 lei contribuție națională).

Durata proiect: 54 de luni, respectiv de la 02.07.2018 până la 30.12.2022.

Sursa: MFE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.