OTP Bank a lansat creditul pentru prefinantarea subventiilor APIA SAPS

grau1.jpg

OTP Bank Romania anunta semnarea conventiilor cu APIA (Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura) si Fondurile de Garantare pentru finantarea capitalului de lucru necesar desfasurarii activitatilor curente de catre beneficiarii Schemei de Plata Unica pe Suprafata (SAPS).

Astfel, clientii persoane juridice, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale, intreprinderi familiale si producatori agricoli individuali pot beneficia de credite in baza Adeverintelor de inregistrare Fermier emise de APIA ca urmare a cererilor de plata depuse de clienti pentru SAPS. Prefinantarea poate avea o valoare de pana la 90% din suma cuvenita clientului in cadrul SAPS, denominata in lei.

Perioada de acordare a creditului este stabilita in functie de termenul de incasare a subventiei, iar dobanda se ramburseaza integral la data incasarii sumelor cuvenite din SAPS. In plus, comisionul de acordare a creditului poate fi achitat din creditul contractat.

Pentru acordarea creditului sunt necesare urmatoarele garantii: ipoteca mobiliara asupra sumelor cuvenite clientului in cadrul SAPS, ipoteca mobiliara asupra tuturor conturilor curente ale imprumutatului, deschise la OTP Bank Romania, contract de fideiusiune. De la caz la caz, vor fi solicitate si garantiile emise de Fondurile de Garantare.

Sursa: OTP Bank Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.