OUG pentru lucrările din construcţii cu fonduri europene: Creşterea prefinanţării la 30%

constructii_macara.jpg

Guvernul a adoptat miercuri o Ordonanţă de Urgenţă prin care proiectele din construcţii realizate cu ajutorul banilor europeni vor putea accesa prefinanţări de 30%, iar perioada de prezentare a documentelor pentru jumătate din prefinanţare, creşte la 180 de zile.

“În domeniul fondurilor europene a fost adoptată o Orodonanţă de Urgenţă pentru facilitarea lucrărilor de construcţii şi pentru pregătirea lucrărilor de şantier pentru perioada în care acolo unde în acest moment nu se pot desfăşura lucrări, după încetarea stării de urgenţă vor fi reluate activităţile. Astfel, în urma consultărilor cu reprezentanţii structurilor asociatie ale companiilor din domeniul construcţiilor, Ministerul Fondurilor Europene propune creşterea prefinanţărilor acordate în cadrul proiectelor prefinanţate cu fonduri europene de la 10% la 30% şi creşterea perioadei pentru prezentarea documentelor pentru 50% din valoarea prefinanţării la 180 de zile.

De asemenea sunt prevăzute termene şi proceduri simplificate pentru derularea mai rapidă a lucrărilor de construcţii în această… Detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.