Parc industrial cu fonduri nerambursabile REGIO in Sfantu Gheorghe

Conferinta-presa.jpg

Un nou contract de finantare semnat la nivelul Regiunii Centru, aloca aproape 10 milioane de lei, fonduri nerambursabile Regio, pentru reabilitarea unui vechi sit industrial.

Contractul a fost semnat de domnii Antal Arpad Andras, primarul municipiului Sfantu Gheorghe, si Simion Cretu, director general ADR Centru. Proiectul este finantat din fondurile Programului Operational Regional, Domeniul major de interventie 4.2, destinat reabilitarii siturilor industriale abandonate, program gestionat de catre ADR Centru la nivelul Regiunii Centru.

Proiectul “Dezvoltarea mediului de afaceri in Municipiul Sfantu Gheorghe prin reabilitarea sitului industrial poluat si crearea unei structuri de sprijinire a afacerilor” a primit finantare nerambursabila pentru transformarea vechiul IAS ”Campul frumos„ intr-un parc industrial. Valoarea totala a proiectului este de 24,59 milioane lei, din care 9,53 milioane lei reprezinta finantarea nerambursabila solicitata de catre primaria municipiului, care va contribui cu 15,05 milioane lei cofinantare pentru realizarea proiectului. Beneficiarul isi propune, pe parcursul celor 28 luni de implementare, sa decontamineze terenurile poluate, amplasate pe o  suprafata de 16,3 ha si sa refaca cadrul natural, luand in considerare normele referitoare la protectia mediului. Din fondurile alocate proiectului, beneficiarul va crea o infrastructura de baza (cladiri pentru birouri, spatii de productie/prestari servicii, retea de utilitati) in vederea amenajarii unei structuri de sprijinire a afacerilor.

Autoritatile din regiunea noastra au insistat sa pastram aceste fonduri pentru reabilitarea siturilor industriale deoarece sunt multe fabrici vechi nefolosite pe care doresc sa le reintegreze in mediul economic, ca si structuri de afaceri sau parcuri industriale. Prin infiintarea acestui parc industrial, primaria municipiului Sfantu Gheorghe doreste sa impulsioneze crearea unor noi firme, dar si sa asigure cadrul necesar pentru dezvoltarea firmelor existente. Este cel de-al doilea proiect contractat pentru reabilitarea siturilor industriale la nivelul judetului Covasna, alaturi de cel din Targu Secuiesc. La nivel de regiune mai avem un proiect contractat, localizat in judetul Harghita, prin care se va realiza un incubator de afaceri si, in perioada urmatoare, un alt proiect localizat tot in judetul Covasna va fi contractat, fiind si ultimul proiect ramas in evaluare pe acest domeniu” a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Infrastructura ce se va ridica in cadrul proiectului cuprinde o cladire centrala pentru birouri, cu regim de inaltime P+2E, cu o suprafata utila de 1.744,75 mp, o cladire-hala pentru decoruri teatru, cu o suprafata utila de 1.012,89 mp, drum de acces incinta cu o lungime de 1,3 km, precum si o parcare cuprinzand 110 locuri. In cadrul proiectului se vor crea 316 noi locuri de munca permanente si se estimeaza ca un numar de 24 de firme vor fi gazduite in structura nou creata.

Sursa: ADR Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.