Fraudele marunte descoperite de DLAF dupa ce ne-au fost suspendate fondurile UE

dosare3.jpg

A fost nevoie de suspendarea a patru din cele sapte programe operationale finantate din fonduri europene, in urma constatarii de catre Comisia Europeana a numeroase fraude in derularea acestora, pentru ca institutia din Romania care are obligatia de a semnala aceste fraude sa se trezeasca si sa faca publice o parte din ele.

Este vorba de Departamentul pentru Lupta Antifrauda(DLAF), aflat in subordinea Guvernului, care publica, in sfarsit, un “Compendiu de cazuri de neregula/frauda la nivelul Programului Operational Sectorial Creşterea Competitivitatii Economice”. Sunt prezentate 19 exemple de fraude in proiectele cu fonduri europene finantate de Ministerul Economiei.

Una dintre masurile clasice pentru prevenirea si combaterea fraudelor consta in depistarea si aducerea acestora la cunostinta publicului, impreuna cu masurile legale luate impotriva celor care le-au comis, mai ales daca masurile in cauza sunt drastice, cu sechestru pe bunuri pentru recuperarea pagubelor si ani grei de puscarie.

Mai multe detalii: Capital

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.