Participarea IMM-urilor la targuri externe in 2017-2020 va fi sprijinita cu 71 de milioane de lei

bani.jpg

Programul de sustinere a internationalizarii afacerilor IMM-urilor si Programul de Promovare a Exportului, lansate marti, la Bucuresti, prevad alocarea a 71 de milioane de lei in perioada 2017-2020 pentru finantarea participarii firmelor romanesti la targuri si expozitii internationale.

Programul de sustinere a internationalizarii afacerilor IMM-urilor este transpus in legislatie prin Ordonanta de Urgenta nr. 8/2017, transformata in Legea 83/2017 si recent aprobata HG cu normele de aplicare.

Pentru perioada 2017-2020, accesul pe piata externa a IMM-urilor va fi sustinut de la bugetul de stat cu suma de 71 milioane de lei, din care 5 milioane de lei pentru perioada ramasa din acest an. Alocatia financiara nerambursabila va fi in cuantum de maximum 50.000 de lei/beneficiar/an, cu o cota de contributie a beneficiarului de 10% din valoarea cheltuielilor eligibile, prevad documentele adoptate.

Prin programul de sustinere a internationalizarii afacerilor vor fi sprijinite cu fonduri de la bugetul de stat: participarea individuala la targuri si expozitii internationale, dar si la misiuni economice organizate in strainatate; crearea identitatii vizuale a unui IMM (marca, sigla, slogan); realizarea unui site/a unei aplicatii pentru mobil; participarea angajatilor la cursuri de pregatire, in tara si/sau in strainatate, in domeniul tehnicilor de promovare a produselor/serviciilor pe noi piete; realizarea de analize si studii de piata etc.

„Toate programele destinate IMM sunt gandite ca un mecanism de sustinere a unui ecosistem favorabil dezvoltarii startup-urilor, insa pentru a rezista pe piata si a se dezvolta, orice start-up trebuie sa aiba o viziune globala. Nu ne mai putem raporta doar la pietele locale sau regionale”, a afirmat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Ilan Laufer, in deschiderea conferintei de prezentare a programelor. Evenimentul a fost organizat de Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, in parteneriat cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

Programul va fi publicat marti, 25 iulie, in Monitorul Oficial, iar inregistrarea aplicatiilor firmelor interesate va incepe la data de 31 iulie 2017, ora 10.00.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.