Fond de investitii de 50 milioane euro pentru firme IT aflate la inceput de drum

por-ghid-finantare.jpg

Fondul European de Investitii si un grup de investitori maghiari lanseaza un fond de investitii in valoare totala de 50 de milioane de euro pentru startup-urile din tehnologie aflate in prim stadiu de dezvoltare din Europa Centrala si de Est. Ce fel de firme se pot inscrie.

Fondul InnovFin Business Angels ar urma sa fie lansat oficial in trimestru trei sau patru al acestui an, banii vor veni de la Fondul European de Investitii prin programul Horizon 2020, iar managementul fondului – selectarea startup-urilor si stabilirea rundelor de finantare va fi facuta de grupul maghiar OXO, jucator important pe piata de fonduri de tip venture capital (cu investitii de risc).

Se pot inscrie startup-uri aflate in prim stadiu de dezvoltare, care nu au mai obtinut finantari imortante pâna acum si care activeaza in domeniile eligiblie programului Horizon 2020, in special din zona de IT – cercetare, dezvoltare software si hardware.

Fondul isi rezerva dreptul ca in schimbul finantarii sa preia o parte din actionariatul firmelor, dar participatia nu poate depasi un volum de actiuni a caror valoare sa depaseasca 3 milioane de euro.

OXO Group, administratorul fondului, a acceptat, pâna acum, in progrmele sale de accelerare, peste 40 de startup-uri si a finantat 20 dintre acestea. Totodata, grupul manageriaza Power Angels – companie de investitii de tip angel, care reuneste cei mai importanti businesse angels din Ungaria –, care a investit anul trecut in 8 startup-uri si planuisete noi investitii (circa 12) in acest an, de circa 150.000 de euro, in medie, per startup.

Sursa: Startupcafe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.