Patru tari membre UE cer Comisiei sa taie fondurile pentru tarile unde este incalcat statul de drept

steaguri.jpg

steaguriMinistrii de externe din Germania, Finlanda, Danemarca si Olanda au trimis o scrisoare comuna presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, prin care solicita crearea unui mecanism pentru salvgardarea valorilor fundamentale ale blocului daca o tara incalca principiile democratice.

Scrisoarea celor patru state solicita Comisiei sa ia masuri pentru a putea “reactiona prompt si eficient pentru a asigura respectarea” principiilor fundamentale ale UE, precum democratia, drepturile omului si statul de drept in tarile membre.

Scrisoarea ar propune si o optiune de a taia fondurile UE in cazul statelor care incalca aceste principii. Reamintim ca unul dintre motivele invocate de Finlanda si Germania (state semnatare al scrisorii) pentru a refuza intrarea Romaniei in Schengen este legat de respectarea statului de drept.

Si raportul pe Justitie din ianuarie 2013 indica probleme cu statul de drept in Romania. Scrisoarea celor patru ministri de externe nu nominalizeaza state, facand doar referire la principiile fundamentale a caror incalcare provoaca ingrijorarea celor patru state membre.

Mai multe detalii: Hotnews.ro

One thought on “Patru tari membre UE cer Comisiei sa taie fondurile pentru tarile unde este incalcat statul de drept”

  1. Balici Mihai spune:

    Ar fi o masura extraordinar de buna
    In acelasi timp noi nu mai achitam anual cu bani imprumutati cei 2 miliarde de euro la bugetul UE,NATO , desfiintam cohorta de agentii guvernamentale ,regionale si tot felul de agentioare infiintate la indicatia birocratilor de la UE ,care consuma si ele un miliard de euro pe an ,desfiintam cohorta de consultanti ,manageri , europarlarlamentari ,scapam de dobanzile la banci inca un miliard de euro pe an si deci anual cheltuim cum dorim noi si alocam pe domenii cum ne este noua necesar , terminam cu indicatiile lui Baroso si iesim din falimentul in care ne-am bagat prin aderarea la UE,NATO si ne reorientam spre Rusia d-lui Putin
    Asa sa ne ajute D-zeu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.