Perseverenta duce la succes

gaini.jpg

Se spune ca oamenii perseverenti reusesc sa realizeze lucruri extraordinare.

Probabil ca si domnul George Safir, a facut la fel. De ce? Pentru ca in urma implementarii cu succes a unui proiect finantat cu fonduri nerambursabile obtinute prin Programul SAPARD, pentru modernizarea unui abator de pasari, a continuat sa-si dezvolte investitia prin accesarea Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR).

Mai precis, a conceput, realizat si depus, la unul din Oficiile Judetene ale APDRP, in luna august a anului 2008, un proiect de infiintare a unei fabrici de faini proteice in comuna Costesti, satul Chitcani din judetul Vaslui. Dupa ce acest proiect a fost eligibil pentru finantare prin Masura 123 “Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere”, la jumatatea lunii martie a anului 2009, George Safir a semnat contractul de finantare cu APDRP. Acest contract are o valoare eligibila de 4 milioane de euro.

Din aceasta suma, beneficiarul a primit 50%, adica 2 milioane de euro nerambursabili.

Cu acesti bani, dar si cu fonduri proprii, beneficiarul de fonduri europene a construit o fabrica moderna, complet automatizata, de producere a fainii proteice. Aceasta investitie vine in completarea celei realizate prin Programul SAPARD prin reducerea costurilor de abatorizare deoarece foloseste ca materie prima tot ceea ce rezulta in urma abatorizarii puilor de carne. Aceasta fabrica este unica in Romania, fiind prima de acest fel din tara noastra.

Din punct de vedere tehnic, proiectul prevede constructia unei hale de productie si a spatiilor anexe, achizitia de utilaje si a unei statii de epurare fizico-mecanica si biologica. De asemenea, au mai fost achizitionate masini de transport pentru materii prime si produse finite, obiectivul fiind asigurat de asemenea cu toate utilitatile necesare.

Fabrica are o capacitate de procesare zilnica de 24 de tone ceea ce reprezinta deseurile rezultate din abatorizarea a 35.000 de pasari pe zi.

Cel de-al doilea proiect initiat de George Safir contribuie la cresterea capacitatii de procesare a abatorului, realizat cu sprijinul Programului SAPARD, prin reducerea cheltuielilor de abatorizare si cresterea eficientei utilizarii resurselor de productie. De asemenea, implementarea acestei investitii imbunatateste cooperarea orizontala intre procesatori, unitatile care furnizeaza materii prime si sectorul de desfacere.

Totodata, investitia realizata reprezinta fructificarea unei oportunitati intr-o nisa de piata.

Din punct de vedere al impactului social pe care il are finalizarea acestui proiect, care a avut loc in luna iunie a anului 2010, au fost deja create peste 20 noi locuri de munca.

Sursa: Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.