Peste 1.500 de antreprenori au la dispozitie fonduri europene de 10,7 milioane de euro pentru dezvoltarea de noi afaceri

imageResize-12.jpg

OTP Consulting, in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), lanseaza trei proiecte finantate din fonduri europene, cu o valoare totala de 10,7 milioane euro, care se adreseaza unui numar de peste 1.500 de antreprenori si cu care se pot dezvolta 183 de afaceri.

Primul proiect — „Antreprenoriat sustenabil in Regiunea Centru (ID 105328)”—, lansat in parteneriat cu CCIR, are ca scop sustinerea initiativelor antreprenoriale in vederea dezvoltarii mediului economic si cresterii gradului de ocupare in regiunea Centru.

Proiectul se adreseaza cetatenilor romani cu varsta de peste 18 ani, care au domiciliul in mediul rural sau urban din Harghita, Mures, Covasna, Brasov, Sibiu si Alba, care isi doresc sa infiinteze o afacere non-agricola in mediul urban.

In valoare totala de 5 milioane euro, proiectul are o durata de 36 de luni si este impartit in trei etape: programe de formare antreprenoriala pentru 740 de tineri (12 luni) care se vor incheia cu selectarea a 89 de planuri de afaceri. in a doua etapa (18 luni), cei 89 de antreprenori vor primi consiliere si suport pentru dezvoltarea afacerilor si finantare nerambursabila in valoare de pana la 34.200 euro pentru fiecare nou business infiintat. Totodata, partenerii proiectului ofera programe de monitorizare a functionarii si dezvoltarii sustenabile a afacerilor finantate.

Al doilea proiect lansat impreuna cu CCIR este „SMART Start-UP — Antreprenoriat inovativ si sustenabil in Sud Muntenia”. Acesta vizeaza dezvoltarea spiritului antreprenorial si generarea unui numar crescut de locuri de munca si de afaceri cu profil non-agricol in regiunea Sud Muntenia.

Proiectul este dedicat tinerilor cu varsta de peste 18 ani, care au domiciliul in Arges, Dambovita, Prahova, Teleorman, Calarasi, Ialomita si Giurgiu, si isi doresc sa-si infiinteze propria afacere.

In valoare totala de 4 milioane de euro, proiectul are o durata de 36 de luni si este impartit in trei etape: programe de formare antreprenoriala pentru 570 de tineri (12 luni) care se vor incheia cu selectarea a 72 de planuri afaceri. in a doua etapa (18 luni), cei 72 de antreprenori vor primi consiliere si suport pentru dezvoltarea afacerilor si finantare nerambursabila in valoare de pana la 34.000 euro pentru fiecare nou business infiintat, urmand ca afacerile sa fie monitorizate pe o perioada de 6 luni.

„Consecventa misiunii sale de promovare a antreprenoriatului si dinamizare a investitiilor in marja consolidarii economiei romanesti, Camera de Comert si Industrie a Romaniei a demarat o suita de proiecte pentru tinerii intreprinzatori. Valorizam in mod deosebit inovarea si spiritul antreprenorial si consideram ca prin oportunitatile deschise de Programul Operational Capital Uman 2014 — 2020 vom imbunatati climatul de afaceri national’, a declarat Ana Cristina Ionescu, seful Directiei Strategii, Politici si Programe, CCIR.

Nu in ultimul rand, cel de-al treilea proiect — „FIA — Fii Antreprenor Acasa. Investeste in viitorul tau!” — se adreseaza tinerilor romani din Diaspora care isi doresc sa infiinteze o afacere in Romania si are ca obiectiv principal incurajarea spiritului antreprenorial si generarea unui numar crescut de afaceri in cele sapte regiuni mai putin dezvoltate din tara.

Proiectul, dezvoltat in parteneriat cu CCIR si Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS), are o durata de 36 de luni, iar sesiunile de informare pentru 10.000 de tineri au demarat deja in mai multe tari din Europa. Trainingul celor 220 de persoane se va desfasura exclusiv online, incepand cu luna februarie 2018.

In urma cursurilor vor fi selectate pentru finantare in valoare de maximum 40.000 de euro cele mai bune 22 planuri de afaceri, care vor fi implementate si monitorizate pana la incheierea celor 36 de luni de proiect.

FIA are o valoare totala de 1,7 milioane de euro, din care 880.000 de euro vor fi directionate catre noile afaceri infiintate.

„Prin proiectul ‘FIA — Fii antreprenor acasa’, romanii din diaspora se pot reintoarce in Romania pentru a-si valorifica abilitatile profesionale si antreprenoriale dobandite in strainatate’, a declarat Cristina Nicolae, expert grup-tinta in cadrul LSRS.

Proiectele sunt cofinantate din Programul Operational Capital Uman 2014 — 2020.

OTP Consulting Romania este membra a OTP Group si opereaza pe piata locala din 2007, oferind suport pentru obtinerea finantarilor nerambursabile destinate investitiilor si dezvoltarii de proiecte.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top